MARCO BERTORELLO Afp
DAVIS CUP

Nadal najavio okršaj protiv Hrvatske: ‘Šanse su nam manje bez Alcaraza, a ja bih se volio oprostiti od natjecanja‘

Nakon ispadanja s ATP Finalsa u Torinu Rafael Nadal nekoliko je rečenica posvetio i Davis Cupu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. studeni 2022. 09:06

Nama je to posebno zanimljivo budući da će Hrvatska igrati protiv Španjolske u četvrtfinalu u Malagi idući tjedan. U španjolskoj vrsti neće biti prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza koji je ozlijedio trbušni zid, ali neće ni Nadala koji se ne osjeća dovoljno spremnim da bi zaigrao za reprezentaciju. A sudeći prema njegovim riječima, moguće je da ga više nikad nećemo ni gledati u Davis Cupu.

Velikan s Mallorce osvojio je pet naslova u najprestižnijem teniskom momčadskom natjecanju, a posljednji 2019. kada je Španjolska u skupini završnog turnira u Madridu također igrala protiv Hrvatske i slavila s 3-0. Rafa je pritom sa 6:4, 6:3 nadigrao Bornu Goju, a nakon toga je i u paru s Marcelom Granollersom bio bolji od Ivana Dodiga i Mate Pavića sa 6:3, 6:4. Španjolska je u finalu pobijedila Kanadu, a Nadal nakon toga više nije igrao za reprezentaciju.

Ove je godine osvojio Australian Open i Roland Garros, ali su mu drugi dio sezone obilježile ozljede i zbog toga je odlučio zaobići Davis Cup.

- Ove godine nisam bio opcija za Davis Cup, izbornik je to znao otpočetka. Ako predstavljam svoju zemlju, moram to činiti s punom strašću, punim samopouzdanjem i punim duhom kao što sam učinio 2019. u Madridu. Mislim da ove godine ne mogu biti na toj razini - iskren je bio 36-godišnji Nadal.

Na pitanje planira li u budućnosti igrati u Davis Cupu, odgovorio je:

- Vidjet ćemo. Nisam siguran u to, ali naravno da bih se volio oprostiti od tog lijepog natjecanja. Kao što svi znaju, starim, ha-ha-ha. Čak i da želim biti posvuda, ne mogu, jednostavno ne mogu.

Bez Alcaraza i Nadala, za Španjolsku bi protiv Hrvatske u pojedinačnim mečevima trebali zaigrati Pablo Carreño Busta (ATP 13) i Roberto Bautista Agut (ATP 21), a pozvani su još Albert Ramos Vinolas (ATP 39), Pedro Martinez (ATP 62), te Marcel Granollers (16. u parovima). Za Hrvatsku je izbornik Vedran Martić nominirao Marina Čilića (ATP 17), Bornu Ćorića (ATP 26), Bornu Goju (ATP 147), te Matu Pavića (ATP 7 u parovima) i Nikolu Mektića (ATP 10 u parovima).

- Imamo Carreño Bustu i Bautistu Aguta koji su vrhunski igrači. Puno bi zemalja voljelo imati takva dva igrača u svojoj momčadi. Imaju kapacitet za pobjedu protiv svakoga. Naravno, manje su nam šanse nego da je Carlos u ekipi - zaključio je Nadal.

Linker
19. travanj 2024 20:56