MARCO BERTORELLO Afp
A SAD - TALIJANI!

Najbolji na svijetu pobjedom potvrdili četvrtfinale nakon šokantnog poraza Marina Čilića

Hrvatska je s 2:1 pobijedila Mađarsku, a za prolaz u polufinale borit će se s Talijanima
Piše: SN/HinaObjavljeno: 28. studeni 2021. 16:27

Hrvatska teniska reprezentacija pobijedila je Mađarsku s 2-1 u zadnjem dvoboju skupine završnice Davis Cupa u Torinu, te će u ponedjeljak u četvrtfinalu igrati s Italijom.

Najbolji svjetski par Nikola Mektić-Mate Pavić donio je Hrvatskoj ukupnu pobjedu nakon što su svladali mađarski par Fabian Marozsan -Peter Nagy s 7-6 (6), 6-2 za sat i pol igre.

U meču lišenom ikakve rezultatske važnosti, Pavić i Mektić su dobili prvi set u "tie-breaku", a u drugom se ključan pokazao "break" kod 2-1. Kao i u dvoboju s Australcima prije tri dana, hrvatski par opet nije dopustio nijednu loptu za obrat.

Nino Serdarušić je u prvom meču pobijedio Marozsana s 6-4, 6-4 i time teoretski osigurala četvrtinale, da bi potom Marin Čilić doživio poraz s 4-6, 7-5, 6-4 od Zsombora Pirosa.

Hrvatska i domaćin Italija igraju u ponedjeljak od 16 sati.


Serdarušić: Talijani težak suparnik, ali Hrvatska im može parirati

"Bilo je bolje nego očekivano, mislio sam da će možda biti i više nervoze. Rekao sam si da budem fokusiran na sebe, na svoj meč, na svoj tenis i bilo je vrhunski. Ušli smo u četvrtfinale i sada jedva čekamo sutrašnji meč protiv Italije", rekao je Serdarušić dodajući kako iako smatra da je Italija težak suparnik, da joj Hrvatska može parirati.

"Teže nije moglo biti, ali ni njima neće biti lako s Marinom i s Mektićem i i Pavićem", kazao je za kraj Serdarušić.


PRIJENOS UŽIVO:

NINO SERDARUŠIĆ - FABIAN MAROZSAN 2:0 (6:4 6:4)

Bravo, Nino! Odluka zbornika Martića da važan meč u borbi za četvrtfinale da u ruke debitantu Serdarušiću, pokazala se sjajnim izborom. 24-godišnji Zagrepčanin je za sat i 11 minuta igre slomio dvije godine mlađeg Marozsana i osigurao Hrvatskoj četvrfinale gdje ju u ponedjeljak čeka Italija, na domaćem terenu u Torinu.

Marozsan je uspio osvojiti servis za 5:4, ali sada Serdarušić servira za meč!

Break za Serdarušića koji ima 5:3! Nino je sjajno iskoristio malo slabiji servis-gem Mađara i oduzeo mu početni udarac. Imao je i malo sreće kod 40:40, loptica je okrznula vrh mreže i pala u protivničko polje, ali poen za break bio je sjajan - majstorski je Hrvat probio Marozsana na mreži, potom uzeo i svoj servis i stigao nadomak pobjede.

Gledamo reprizu početka prvog seta. Marozsan servira prvi i bez poteškoća osvaja servise u drugom setu, a na jednak način uzvraća Serdarušić.

PRVI SET: Mađar je spasio dvije, ali ne i treću set-loptu i Hrvatska je na set od četvrtfinala Davis Cupa u kojem ju čeka Italija. 24-godišnji Nino Serdarušić (233. na ATP listi) sjajno je odigrao prvi set protiv dvije godine mlađeg Marozsana (359.) i najavio veliko slavlje za Hrvatsku.

Serdarušić ima break i servira za prvi set! Pritisnuo je Nino dvije godine mlađeg Mađara nakon spašenog svog servisa, i na 30:40 mu oduzeo servis.

Po prvi put u osmom gemu problemi za 24-godišnjeg Zagrepčanina. Serdarušić je sam sebi zakomplicirao gem s tri dvostruke pogreške i nekoliko neforsriranih, ali se na kraju ipak izvukao dobrim servisom.

Stasiti Serdarušić djeluje sjajno, u tri gema na svom servisu izgubio je tek jedan poen, opalio već četiri asa. No jednako dobro na početnom udarcu igra Mađar. Obojica su visoki 1,91, imaju dobar servis, igra se brzo, na kratke poene i zasad nema break-prilika.

Mađar prvi servira, zasad oba tenisača bez problema drže svoj početni udarac, iako Serdarušić na početku svog meča karijere djeluje opasnije.

Iznenađenje u Torinu, i odlične vijesti za Hrvatsku. Prvi reket mađarske reprezentacije Márton Fucsovics se ozlijedio i neće danas igrati protiv Hrvatske.

image

Nino Serdarušić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Izbornici hrvatske i mađarske reprezentacije Vedran Martić i Gábor Köves objavili su sastave za predstojeći okršaj u skupini Davis Cupa u Torinu, koji će u dvorani Alpitour započeti u u 10 sati.

U prvom meču od 10 sati će igrati Nino Serdarušić i Fábián Marozsán, a našem će tenisaču to biti debitantski nastup u ovom natjecanju (bio je među petoricom igrača prošle godine u susretu protiv Indije, ali tada nije zaigrao). Nino će tako postati ukupno 28. hrvatski tenisač s nastupom u Davis Cupu od prvog samostalnog sudjelovanja Hrvatske 1993. godine.

Nakon njih na igralište će Marin Čilić i Zsombor Piros, jer je prvi reket mađarskog sastava Márton Fucsovics odustao od nastupa zbog ozljede.

Za okršaj parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te Fábián Marozsán i Péter Nagy s mađarske strane.

Hrvatskoj je za prolaz u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini dovoljan samo jedan bod. Osvoji li prvu poziciju, već u ponedjeljak će u Torinu igrati protiv Italije.

Velika Britanija bolja od Francuske

Velika Britanija je napravila veliki korak prema četvrtfinalu u Innsbrucku, bila je bolja od Francuske nakon dva pojedinačna susreta. Cameron Norrie i Dan Evans su bili previše za Arthura Rinderknecha i Adriana Mannarina. Nadu Francuza u prolaz zadržali su Nicolas Mahut i Rinderknech pobjedom u paru. Britanci s dva jaka igrača u singlu bi mogli kreirati odličnu priču u Innsbrucku, pa i par sa Joeom Salisburyjem i Nealom Skupskim ne izgleda loše, unatoč porazu od Francuza.

Kazahstan je nadigrao Švedsku i sada je favorit za 1. mjesto u skupini B, jer ostaje mu susret s Kanadom, koja je bez Felixa Auger-Aliassimea i Denisa Shapovalova. Šveđani su poveli zahvaljujući Eliasu Ymeru, pa je Mikael Ymer dobio prvi set protiv Aleksandra Bublika, no u nastavku se naturalizirani Kazahstanac probudio. Andrej Golubjev i Aleksandar Nedovjesov su dovršili posao. (db)

Linker
26. travanj 2024 18:05