Pablo Carreno Busta 

 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
ČETVRTFINALE DAVIS CUPA

‘Ne osjećam dodatni pritisak uoči Hrvatske koja nam je možda teži protivnik od bilo kojeg kasnije‘

‘Hrvatska ima doista uravnoteženu igru u pojedinačnim mečevima i jako dobar par‘, priča Carreno
Piše: HinaObjavljeno: 23. studeni 2022. 06:44

Tenisač Pablo Carreno, koji će u srijedu predvoditi Španjolsku protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa, rekao je da ne osjeća pritisak zbog preuzimanja uloge odsutnih Carlosa Alcaraza i Rafalea Nada, dvojice najboljih igrača svijeta.

“Ne osjećam zbog toga dodatni pritisak jer sam dugo u ovome, nastojat ću uživati. Ali njihov ostanak je štetan za ekipu. Oni su broj jedan i broj dva. Carlos bi nam, premda ima malo iskustva, jako pomogao”, izjavio je 31-godišnji Carreno u intervjuu za novine AS.

Carlos Alcaraz, 19-godišnji igrač, ozlijedio se ovaj mjesec a 36-godišnji Rafael Nadal je još ranije otkazao nastup zbog iscrpljenosti.

“Unatoč tome imamo konkurentnu ekipu”, napomenuo je Carreno, 13. igrač svijeta na ATP ljestvici. On bi se trebao suprotstaviti 34-godišnjem Marinu Čiliću, 17. igraču svijeta s kojim ima omjer 1-4 u pobjedama.

“On (Čilić) je jako iskusan igrač, dugo je godina u eliti. Istina je da imam negativan omjer protiv njega, ali također nisam igrao tako puno s njim. On sada dolazi bolji nego ranije, oporavljen od ozljede pa će biti jako opasan na ovakvoj podlozi”, rekao je Carreno.

Španjolski izbornik je ranije izjavio da je podloga u Malagi, španjolskom gradu gdje će u srijedu u 16 sati odmjeriti snage ove dvije reprezentacije, “jako brza” što više odgovara Hrvatskoj.

Španjolci također smatraju da je prednost Hrvatske igra parova.

“To će biti izuzetno važno, a oni su tu dobro posloženi. Mi imamo Marcela (Granollersa) kao sigurnog a ostali igrači mogu ući. Vidjet ćemo za koga će se odlučiti izbornik. Ovisit će kakvi ćemo biti i kako će se razvijati pojedinačni mečevi”, izjavio je Carreno.

Nije mogao reći tko je favorit za osvajanje Davis Cupa, svjetskog prvenstva, čiji je pehar lani završio u rukama Rusije.

“Hrvatska ima doista uravnoteženu igru u pojedinačnim mečevima i jako dobar par. Italija ima sjajnu ekipu, Kanađani su mladi i dobri, tu su Sjedinjene Države…”, izjavio je.

Pobjednik dvoboja Španjolske i Hrvatske igrat će s pobjednikom između Australije i Nizozemske.

“Doista mi je svejedno. Najbitnije je proći. Možda je, na prvu, Hrvatska teži protivnik od bilo kojeg kasnije”, zaključio je Carreno.

Španjolska je osvojila Davis Cup godine 2019. godine a Hrvatska je bila finalist 2021.

Linker
26. veljača 2024 23:13