Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
ON IPAK ZNA NAJBOLJE

NIŠTA, PA NI DAVIS CUP, NE MOŽE BEZ LEGENDARNOG TRENERA 'Mi smo favoriti, ali zato se jako i bojim! Nema ništa teže nego biti favorit'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. studeni 2016. 11:17

Slaven Bilić bio je navijačkom puku možda i omiljen, Niko Kovač nam je pokušao usaditi “germanski duh”, Ante Čačić ima rezultate koji su u potpunoj opreci s mišljenjem navijača, ali samo je jedan trener svih trenera, s takvom čak i službenom titulom. U konačnici, on je Vatrene doveo do bronce na Svjetskom prvenstvu, a to je... Ma, znate sve. Miroslav Ćiro Blažević.

I danas igram tenis

Nogometni strateg, ali i solidan poznavatelj tenisa; koliko je samo Ćiro mečeva gledao... Velikih, najvećih, nekoć davno, ‘90-tih na Pantovčaku. Međutim, kakav je Ćiro u tenisu?

- Rekreativan. Igram ja i danas, ali u amaterskom duhu. U biti, nikad ja nisam ni mogao prijeći taj prag jer sam kasno počeo. Mislim da Slovenci kažu “što mali Janez nauči, veliki Janez zna”. Ja kao mali to nisam naučio.

Hm, da, mali Janez u Travniku... Ćiro je uvijek imao smisla za šalu. Onda je prebacio na finale.

- Znate, mi smo favoriti. Zato se jako i bojim! Nema ništa teže u sportu nego biti favorit. Nadam se samo da će nam ova naša mladost na terenu, ova momčad sastavljena od sjajnih, briljantnih igrača na kraju ipak dati zadovoljstvo i postati prvacima svijeta.

Messi je broj 1, ne Diego

Što vi kažete na ovu atmosferu?

- S Argentincima se nikada nitko na svijetu nije mogao nositi, mjeriti u temperamentnosti, vatrenosti i bučnom navijanju. Bilo da je u pitanu tenis, nogomet ili koji drugi sport. Oni su fenomen od publike, u životu nisam vidio kvalitetnije navijače od njih.

Jeste li se sreli s Diegom Armandom Maradonom?

- Nažalost, nisam ga još vidio, ali me veseli da ću ga vidjeti, pozdraviti se s njim jer se ipak znamo.

Je li on po vama broj jedan u nogometu?

- Ne, nije!

Jedinica onda pripada... Peleu, jednom drugom Argentincu?

- Samo Messi. Samo Messiju pripada to mjesto broj jedan u svijetu i povijesti nogometa. Samo Messi. Sve drugo je... Ma, sve drugo je neusporedivo. Messi je planetarna zvijezda. Maradona je to isto bio i bio jest najveći, ali samo dok se Messi nije pojavio - veli Ćiro.

Nadamo se da su se Ćiro i Maradona već sreli. Jer ako nisu, a do Diega dođu ove rečenice... Možda mu se i neće dopasti.

Iako, vjerujemo da bi se čak i Diego mogao s njima složiti. Diegu je ionako najvažnije da je najbolji Argentinac. Pored njega Pele nema šanse.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
28. svibanj 2024 04:20