Filippo Volandri, Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi, Lorenzo Sonego i Simone Bolelli

 Francisco Macia/imago Sportfotodienst/profimedia
DAVIS CUP

Održan je ždrijeb grupne faze finalnog turnira, ‘skupina smrti‘ sastavljena od bivšig osvajača

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nije izborila mjesto u grupnoj fazi
Piše: HinaObjavljeno: 19. ožujak 2024. 16:09

U utorak su određene skupine grupne faze finalnog turnira Davis Cupa, koja će biti održana od 10. do 15. rujna, a domaćini skupina su Bologna, Valencia, Manchester i kineski Zhuhai.

Ždrijebom koji je održan u sjedištu Međunarodne teniske federacije u Londonu određeno je da će branitelj naslova Italija u skupini A u Bologni ugostiti izabrane vrste Nizozemske, Belgije i Brazila.

Po imenima reprezentacija bi najneizvjesnija borba za prva dva mjesta trebala biti vođena u skupini B, kojoj je domaćin Španjolska, a u Valenciju dolaze Australija, Češka i Francuska, sve sami bivši osvajači Davis Cupa.

U skupini C nema domaće reprezentacije, jer će se mečevi odigravati u kineskom Zhuhaiju. Njemačka i američka reprezentacija su glavni favoriti, a Slovačka i Čile će ih pokušati iznenaditi.

Velika Britanija je u Manchesteru domaćin skupine D, a za plasman u grupnu fazu će se boriti protiv Kanade, Finske i Argentine.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina plasirat će se u četvrtfinale, odnosno nokaut fazu natjecanja, koja je na rasporedu od 19. do 24. studenoga u Malagi, koja je bila domaćin završnice i prethodne dvije godine.

Po prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja, hrvatska Davis Cup reprezentacija nije izborila mjesto u grupnoj fazi već će u terminu od 13. do 15. rujna ugostiti Litvu u meču Svjetske skupine I. Pobjeda u tom dvoboju donosi nastup u kvalifikacijama za grupnu fazu završnice Davis Cupa sljedeće godine.

Ždrijeb skupina grupne faze finalnog turnira Davis Cupa

SKUPINA A (Bologna): Italija, Nizozemska, Belgija, Brazil

SKUPINA B (Valencia): Australija, Češka, Francuska, Španjolska

SKUPINA C (Zhuhai): Njemačka, SAD, Slovačka, Čile

SKUPINA D (Manchester): Velika Britanija, Kanada, Finska, Argentina

Linker
19. ožujak 2024 16:10