Pero Smolčić, Reuters
DREAM TEAM SE VRAĆA KUĆI

OSTALI VELIKI I U PORAZU! FRANCUZI SE NAKLONILI TENISKOJ VELESILI Pogledajte kako su Francuzi ispratili svjetske prvake: 'Potpuno su nas deklasirali!'

Piše: HinaObjavljeno: 26. studeni 2018. 12:09

Francuski mediji su u ponedjeljak, osvrćući se na zadnji Davis Cup u kojem je slavila Hrvatska, puni hvale za igru hrvatskih tenisača i opisuju nemoć francuske reprezentacije u tom povijesnom ogledu.

Hrvatski "Dream Team" vraća Davis Cup kući", naslov je u dnevniku "Le Mondeu"

"Favoriti u ovom finalu, Hrvati na čelu s Marinom Čilićem koji je u nedjelju pobijedio Lucasa Pouillea, nisu ostavili nikakve šanse Francuzima i drugi su put osvojili "salataru", piše "Le Monde"

Le Figaro također ističe kako su hrvatski tenisači dominirali protiv Francuza u ovom finalnom i zadnjem izdanju Davis Cupa u ovakvom formatu.

"Neumoljiva hrvatska solidarnost je ostavila Francusku nemoćnu da se suoči s vlastitim limitima", dodaje "Le Figaro".

"L'Equipe" ističe kako su 'plavi' bili "daleko, jako daleko od osvajanja Davis Cupa".

"Ono što nas nevjerojatno rastužuje, čak i više od poraza, kraj je ovog prekrasnog natjecanja: kraj Davis Cupa koji će od iduće godine imati novi format, imao je dvostruku težinu za Francuze", piše portal "tennis.fr" koji ističe kako su u Lilleu "Hrvati potpuno deklasirali Francusku".

Pero Smolčić

Također valja istaknuti jedan detalj kada su naši napuštali Francusku nakon velike pobjede u finalu. Na check-inn-u ih je na ekranu čekala posebna poruka: "Davis Cup Winners". Nek' se zna.

Linker
28. travanj 2024 16:37