Screenshot: Twitter
TREĆE FINALE DAVIS CUPA

POGLEDAJTE EKSPLOZIJU ODUŠEVLJENJA U ZADRU Neke trenutke i scene iz Višnjika hrvatski reprezentativci i navijači će vječno pamtiti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2018. 00:42

Bio je to zaista ludi meč, pun uspona i padova, a na kraju je okončan happy endom, za Hrvatsku dakako.

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u finale Davis Cupa 3-2 pobjedom protiv SAD-a u polufinalu u Zadru, a konačnu pobjedu Hrvatskoj osigurao je Borna Ćorić koji je u odlučujućem petom dvoboju svladao Francesa Tiafoea sa 6-7 (0), 6-1, 6-7 (11), 6-1, 6-3 nakon više od četiri sata igre.

Ćorić je u čak tri uzastopna seta imao vodstvo 5:1, u drugom, trećem i četvrtom, a da nije ispustio nevjerojatnu prednost u drugom setu mogao je relativno mirno okončati meč i završiti sve. Ali na kraju je uspio svejedno, makar na teži način nakon što je gledatelje na trenutke dovodio na rub ludila.

U zato ne ćudi eksplozija oduševljenja na kraju meča. Kolege iz reprezentacije pohitali su mu u zagrljaj pred tribinama Višnjika. Za pamćenje.

"Imao sam većih pobjeda, ali taj osjećaj se ne može mjeriti ni s jednim drugim, kad je cijela nacija iza tebe. Kad vidiš koliko to ljudima znači", komentirao je junak Ćorić nakon meča.

Linker
19. svibanj 2024 04:17