REUTERS
JEDNOM SU SE VEĆ OPEKLI

PROBLEMČIĆ UOČI POSLASTICE GODINE Argentinci uoči velikog finala Davis Cupa u Zagrebu traže provjeru: 'Samo neka sve bude u skladu s pravilima'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. listopad 2016. 10:08

Točno šest tjedana ostalo je do finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, a u suparničkom taboru pomno se bruse detalji akcijskog plana za okršaj u Zagrebu.

Juan Martín del Potro, čovjek u čijim rukama leže argentinske nade, sve je podredio želji da bude maksimalno “našpanan” od 25. do 27. studenoga. Iako je u Šangaju zapeo već na prvom ispitu (Goffin) - baš kao i Čilić i Karlović - Delpo kaže da mu je i to bilo korisno iskustvo.

- Sretan sam što sam se pojavio ovdje. Nadam se da ću u Stockholmu i Baselu odigrati bolje i spreman dočekati važan izazov za mene i moju zemlju. Strašno sam motiviran, cijelo vrijeme razmišljam o finalu - priznao je 28-godišnjak iz Tandila.

U Stockholmu će biti i argentinski izbornik Daniel Orsanic, koji se uputio na svjetsku turneju kako bi bio siguran da će u reprezentaciji imati igrače u najboljoj formi. Mjesto za Del Potra je rezervirano, ostale tri karte tek se trebaju podijeliti.

Reuters / Andrew Boyers
REUTERS

"Intenzivni su ovo dani, čeka me puno posla. Ovaj tjedan na Challengeru u Buenos Airesu gledam Zeballosa, Mayera i druge momke. Nakon Stockholma idem u Basel, gdje će osim Del Potra igrati Fede (Delbonis) i Pico (Monaco)".

Orsanic je s igračima dogovorio da će oni koje će pozvati zajedno trenirati od 14. studenoga u Buenos Airesu, a u Hrvatsku će doći 18. studenoga, tjedan dana prije početka finala. Posebnu pozornost trener hrvatskih korijena stavlja na podlogu koja će se postaviti u Areni Zagreb. Argentinci ne žele da im se ponovi iskustvo iz dvoboja s Poljskom u prvom kolu Svjetske skupine.

U Gdanjsku ih je tada dočekala podloga koja je bila prebrza za ITF-ova pravila, no gosti to su shvatili prekasno da bi zatražili intervenciju.

"Želimo da ITF testira podlogu čim bude postavljena. Zaslužujemo igrati finale na terenu koji udovoljava svim uvjetima. Ne tražimo ništa specijalno, samo da odrade svoj posao i da sve bude u skladu s pravilima", poručio je Orsanic u razgovoru za La Nacion.

Komentirao je i povratak Ive Karlovića u našu reprezentaciju. Za razliku od Željka Krajana, koji je ustvrdio da je Hrvatska s Karlovićem “30 do 40 posto jača”, Orsanic u to nije siguran.

"Karlović i Ćorić su potpuno različiti igrači. Ne znamo u kakvom je stanju Ćorićevo koljeno i hoće li se oporaviti, no znamo da je Karlović vrlo opasan igrač koji ne dopušta da uđete u ritam. Ćorić će u godinama koje dolaze vjerojatno imati veće uspjehe, ali tko god zaigra, bit će težak suparnik. Moramo se fokusirati na sebe i potruditi se da finale dočekamo u optimalnom stanju", zaključio je izbornik Argentine.

Linker
28. travanj 2024 07:38