Martin Rickett/pa Images/profimedia
TENIS

Reprezentacije Njemačke, Kanade, Australije i Nizozemske upisale pobjede u Davis Cupu

Za Njemačku, Australiju i Kanadu to su bile druge pobjede
Piše: HinaObjavljeno: 12. rujan 2024. 22:36

Trećeg dana natjecanja kvalifikacija po skupinama Svjetske skupine Davis Cupa, pobjede su upisale teniske reprezentacije Njemačke, Kanade, Australije i Nizozemske.

Za Njemačku, Australiju i Kanadu to su bile druge pobjede, što znači da su na putu da se kvalificiraju za finale u Malagi krajem studenog.

Njemačka, koja u Kini u skupini C nastupa bez četiri najbolja tenisača, je slavila s 3-0 protiv Čilea. Maximilian Marterer, Yannick Hanfmann i par Kevin Krawietz/Tim Puetz protiv Čilea nisu izgubili niti set.

Kanada je u skupini D u Manchesteru protiv Finske bila je jednako uvjerljiva. Denis Shapovalov i Felix Auger-Aliassime slavili su s 3-0.

Australija je u skupini B u Valenciji, također pobijedila Češku s 3-0.

Thanasis Kokkinakis je u tri seta svladao Jakuba Menšika, Tomaš Machač je predao meč Alexeiju Popyrinu, a u igri parova, koja više nije odlučivala o pobjedniku, slavili su Matthew Ebden i Max Purcell sa 6-4, 6-2.

Najneizvjesnije je bilo u skupini A u Bologni gdje je Nizozemska pobijedila Brazil sa 2-1.

Joao Fonseca je doveo Južnoamerikance u vodstvo nakon pobjede nad Botic Van de Zandschulpom (6-4, 7-6), Tallon Griekspoor je izjednačio na 1-1, a nizozemsku pobjedu izborili su Wesley Koolhof/Botic Van de Zandschulp porazivši Rafaela Matosa i Marcela Mela sa 6-4, 7-6.

Linker
12. rujan 2024 22:36