CROPIX

SLAVNA CONCHITA SRETNA, ALI I OČARANA 'Iskreno, Škugor je igrao nevjerojatno. Ne samo jedan set, nego cijele mečeve. Gledatelji su bili...'

Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2017. 23:30

Španjolska izbornica Conchita Martinez, pod čijim je vodstvom peterostruki osvajač Davis Cupa stigao do prvog četvrtfinala nakon 2012. godine pobijedivši nedjeljnim preokretom Hrvatsku sa 3-2, izrazila je nadu da će u travanju, na gostovanju u Srbiji, na raspolaganju imati i Rafaela Nadala, koji je otkazao nastup u Osijeku.

Iako su Španjolci u posljednji dan dvoboja protiv Hrvatske u osječkom Gradskom vrtu ušli sa zaostatkom 1-2, Conchita Martinez nije sumnjala da su njezini izabranici spremni za preokret.

"Vjerovala da imamo dobre šanse dobiti oba meča. Vjerovala sam u igrače, a oni me nisu iznevjerili. Mislim da su obojica bili dominantni", izjavila je španjolska izbornica.

Nakon što je Bautista Agut svladao Franka Škugora, za potpuni je preokret trebala i pobjeda Pabla Carrena Busta nad Nikolom Mektićem. Španjolac se mučio u prvom setu, a osvajanje te dionice pokazalo se ključnom za konačan ishod.

"Prvi set je bio težak. Kad god sam došao do 'breaka', on bi se vratio. Nakon što sam osvojio 'tie-break', on je malao pao, ja sam se digao i tako sam došao do pobjede", rekao je 25-godišnji Španjolac kojemu je ovo bila prva prava pobjeda u Davis Cupu.

Španjolska izbornica priznala je da se njezina momčad namučila u Osijeku više nego što je očekivala, pogotovo sa Frankom Škugorom.

"Iskreno, Škugor je igrao nevjerojatno. Ne samo jedan set, nego cijele mečeve. Bio je odličan. Ništa nam nije bilo lako. Gledatelji su bili glasni kad je trebalo, ali naši su igrači ostali fokusirani."

Španjolska će nakon pet godina ponovno zaigrati u četvrtfinalu Davis Cupa. Slijedi im travanjsko gostovanje u Srbiji, a Conchita Martinez se nada da će u sastavu imati Rafaela Nadala koji je bio nominiran i za dvoboj u Osijeku.

"Mnogo se toga može dogoditi do travnja. Nadam se da će biti sposoban i da želi igrati. Bit će to još jedan težak meč. Nadam se da će Nadal igrati."

Linker
19. travanj 2024 20:27