Pedro Martinez Portero

 WANG TIANCONG Xinhua Via Afp
NEMA NI NADALA

Španjolci odredili zamjenu za prvog igrača svijeta - evo tko prijeti Hrvatskoj u četvrtfinalu Davis Cupa

Španjolska i Hrvatska igrat će 23. studenog u španjolskom gradu Malagi.
Piše: HinaObjavljeno: 08. studeni 2022. 11:48

Teniska reprezentacija Španjolske igrat će za dva tjedna protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa bez dvojice najboljih igrača, Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala, izvijestio je Španjolski teniski savez.

Alcaraz, prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici, ozlijedio je trbušni mišić prošli tjedan u četvrtfinalu Mastersa 1000 u Parizu zbog čega će pauzirati do kraja sezone.

Njega će u reprezentaciji Španjolske zamijeniti Pedro Martinez Portero, 61. igrač ATP ljestvice. On je ove sezone debitirao u Davis Cupu igravši u parovima.

Izbornik Sergi Bruguera u momčadi će također imati Pabla Carena (13. ATP), Roberta Bautistu (21.), Marcela Granollersa (16. na ATP listi igrača parova) i Alberta Ramosa (39.).

Nadal, drugi igrač svijeta, ranije je najavio izborniku da neće nastupiti, a krajem mjeseca bi mogao zaigrati na jednom egzibicijskom turniru u Južnoj Americi.

Španjolska i Hrvatska igrat će 23. studenog u španjolskom gradu Malagi. Hrvatska je prošle godine bila poražena u finalu igranom u Madridu od Rusije. Španjolska je zadnji naslov osvojila 2019.

Hrvatski izbornik Vedran Martić ima na raspolaganju sve igrače.

Na njegovom popisu su Marin Čilić (18. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Ćorić (26.) i Borna Gojo (145.), Mate Pavić (7. na listi parova) i Nikola Mektić (10. na listi parova).

Prvi put od finala Davis Cupa 2018. godine u postavi će istovremeno biti i Marin Čilić i Borna Ćorić, dva najbolja hrvatska igrača u pojedinačnoj konkurenciji.

Linker
23. travanj 2024 20:41