Sergi Bruguera više ne vodi Španjolsku

 THOMAS COEX Afp
ODVEO IH DO VRHA

Španjolska ostala bez izbornika, Savez već traži nasljednika: ‘Sporazumno smo odlučili prekinuti suranju‘

Sergi Bruguera više nije na čelu španjolske Davis Cup reprezentacije koju vodio od 2017. godine
Piše: HinaObjavljeno: 12. prosinac 2022. 15:46

Proslavljeni španjolski tenisač Sergi Bruguera više nije na čelu španjolske Davis Cup reprezentacije koju je u ulozi izbornika vodio od 2017., objavio je u ponedjeljak Španjolski teniski savez (RFET).

"Sergi Bruguera i RFET sporazumno su odlučili prekinuti suradnju i donijeli odluku o njegovom odlasku s dužnosti izbornika Davis Cup reprezentacije", priopćili su iz Španjolskog teniskog saveza zahvalivši se na njegvom radu od 2017.

Pod vodstvom dvostrukog pobjednika Roland Garrosa (1993. i 1994.) i osvajača olimpijskog srebra na OI 1996. u Atlanti, Španjolci su osvojili naslov 2019., kad je u Madridu održano prvo izdanje Davis Cupa u novom formatu.

No, na protekla dva izdanja, prošle godine u Madridu i ove godine u Malagi, Španjolci nisu dospjeli ni do finala. Prošle godine su ispali u skupini s kasnijim osvajačima velikog srebrnog pehara, tenisačima Rusije, a ove godine ih je u četvrtfinalu zaustavila Hrvatska. No, Bruguera u oba slučaja na raspolaganju nije imao najjaču reprezentaciju. Nije bilo Rafaela Nadala, a nastup na ovogodišnjem finalnom turniru je zbog ozljede morao otkazati i svjetski "broj 1" Carlos Alcaraz.

Vodstvo Španjolskog teniskog saveza zaduženo za sportski dio već je započelo s procesom izbora Bruguerinog nasljednika.

Linker
19. travanj 2024 01:17