Sebastian Baez je upisao prvi poraz za Argentinu

 JULIAN FINNEY Afp
DAVIS CUP

Švedskoj braća Ymer donijela slavlje protiv Argentine u skupini A, Hrvatska starta s Italijom u srijedu

Švedska je povela s 2;1 protiv Argentine, dok je Australija došla na 2:0 protiv Belgije
Piše: HinaObjavljeno: 13. rujan 2022. 18:30

U prvom susretu skupine A Davis Cupa, u kojoj se natječe i Hrvatska, koja se igra u Bologni Švedska je svladala Argentinu sa 2:1.

Pobjedu Švedskoj i prije igre parova osigurala su braća Ymer. Prvo je Elias Ymer svladao Sebastiana Baeza sa 6:4, 3:6, 7:6 (4), a potom je Mikael Ymer bio uvjerljiv protiv Diega Schwartzmana sa 6:2, 6:2.

Poraz Argentine ublažili su Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos 3:6, 6:3, 6:2 pobjedom protiv Andrea Goranssona i Eliasa Ymera.

Hrvatska će svoj susret 1. kola protiv Italije igrati u srijedu.

Plasman na završnicu koja će se igrati krajem studenoga u Malagi izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Australija je u susretu 1. kola skupine C Davis Cupa tenisača u Hamburgu svladala Belgiju s maksimalnih 3:0.

Prvi bod Australiji osigurao je Jason Kubler 6:4, 1:6, 6:3 pobjedo protiv Zizoua Bergsa, da bi potom Alex De Minaur nadigrao Davida Goffina sa 6:2, 6:2.

Za konačnih 3:0 su Matthew Ebden i Max Purcell sa 6:1, 6:3 nadigrali Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

U skupini C su još Njemačka i Francuska, a plasman na završnicu koja će se održati u Malagi krajem studenoga izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Nizozemska - Kazahstan 2-0

Nizozemska je povela protiv Kazahstana s nedostižnih 2:0 u susretu 1. kola skupine D Davis Cupa tenisača u Glasgowu te tako osigurala pobjedu i prije igre parova.

Tallon Griekspoor je svladao Mihaila Kukuškina sa 6:1, 3:6, 6:3, dok je Botic van de Zandschulp nadigrao Aleksandra Bublika sa 3:6, 6:1, 6:4.

U skupini su još Velika Britanija i SAD, a plasman na završnicu koja će se igrati u Malagi krajem studenoga izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Linker
24. travanj 2024 16:45