LLUIS GENE Afp
ČUDO JEDNO

Urnebesna fotografija! Pogledajte kako je nova zvijezda izgledala kad je Nole zadnji put izgubio meč za Srbiju

Đoković je jučer protiv Sinnera propustio tri meč lopte, a onda je "zabrljao" i u igri parova
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 26. studeni 2023. 11:47

Australija i Italija finalisti su ovogodišnjeg Davis Cupa. Australci su u polufinalu svladali Finsku 2-0 dočim je Italija izbacila Srbiju, pobijedivši 2-1. Junak talijanskog uspjeha bio je Jannik Sinner. Najbolji je talijanski tenisač prvo dobio Novaka Đokovića (6-2, 2-6, 7-5) da bi u odlučujućem meču par Sinner-Sonego svladao srpsku kombinaciju Đoković-Kecmanović 6-3, 6-4. U prvom meču Kecmanović je dobio Musettija 6-7 (7), 6-2, 6-1.

Đoković je protiv Sinnera propustio tri meč lopte, a onda je "zabrljao" i u igri parova. No, bez krzmanja, priznao je svoju pogrešku.

- Nedostajala nam je jedna lopta, jedan udarac da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja i ja preuzimam odgovornost. Ja sam tragičar, što da radim? Tako je – konstatirao je Đoković.

Izgubljeni meč od Jannika Sinnera, srpski su mediji okvalificirali kao "jedan od najbolnijih poraza u karijeri Novaka Đokovića". Njime je zaustavljena nevjerojatna serija pobjeda "broja jedan" na ATP listi u nastupima za srpsku Davis Cup reprezentaciju. Precizni su statističari izračunali da je Nole poražen nakon 12 godina, dva mjeseca i sedam dana. Ili točno – 4.451 dan!

Prije Sinnera, Đoković je izgubio Davis Cup susret 2011. protiv Argentinca Juana Martina del Potra. Točnije, predao je meč zbog ozljede. Formalno, Đokovića je zadnji porazio na terenu još 2009. Španjolac David Ferrer. A na društvenim se mrežama pojavila i fotografija Jannika Sinnera iz 2009. U to vrijeme 8-godišnji dječarac duge, riđe kose pokušavao je pogoditi tenisku lopticu, reketom koji je u njegovim tanašnim ručicama tada izgledao kao glomazni, nezgrapni predmet...

Linker
02. ožujak 2024 02:03