Novak Đoković

 LLUIS GENE Afp
POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE

VIDEO Novi Đokovićev okršaj s navijačima: ‘Začepite. Naučite se poštovanju. Tišina‘

"Nervirali su me cijeli meč pa sam im odgovorio", objasnio je Novak na press konferenciji
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2023. 06:13

Sukobi Novaka Đokovića i gledatelja više nisu vijest sama po sebi, ali obično se događaju tijekom meča, ne i poslije. Dvoboj Davis Cupa između Srbije i Velike Britanije, u kojem su Nole i društvo s glatkih 2:0 izborili polufinale, bio je iznimka. Premda je Đoković tijekom cijelog meča s Cameronom Norriejem vodio rat s tribinama, najžešća razmjena dogodila se tek nakon što je meč završio.

Prvo im je pokazao tri prsta, a baš kad je davao pobjednički intervju, navijači su se latili lnstrumenata da ga nadglasaju, što je Đokovića prilično naživciralo. Počeo ih je stišavati, a onda mu je netko dobacio s tribina:

- Ušuti.

Novak je uzvratio:

- Ne, vi začepite. Morali biste naučiti kako poštovati igrače, kako poštovati ljude. Začepite, tišina.

Na press konferenciji je pojasnio zašto je tako reagirao.

- To je nepoštovanje, iako za to u Davis Cupu uvijek treba biti spreman. Normalno je da navijači nekad pređu granicu, ali reagirao sam u trenutku i pokazao im da neću to dozvoliti. Mogu oni raditi što žele, ali mogu im ja i odgovoriti. Htio sam nešto reći, a oni su počeli udarati po bubnjevima i htjeli me spriječiti. Nervirali su me cijeli meč pa sam im odgovorio.

Srbija će se za finale Davis Cupa boriti protiv Italije, što znači da Đokovića čeka još jedan okršaj s Jannikom Sinnerom, kojega je pobijedio u finalu ATP Finala u Torinu, nakon što je prethodno poražen u skupini. Dvoboj dviju reprezentacija počinje u subotu u podne.

Linker
27. srpanj 2024 05:00