Ajla Tomljanović

 MICHAL CIZEK Afp
ZAVRŠNICA U PRAGU

Zagrepčanka uvela Australiju u polufinale Billie Jean King kupa, parovi se nisu trebali ni igrati...

Australke su u Prag stigle bez prve, a Bjeloruskinje bez druge tenisačice na svijetu.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. studeni 2021. 16:31

Australija je postala treća reprezentacija koja se plasirala u polufinale Billie Jean King kupa u Pragu nakon što je pobijedila Bjelorusiju. U prvom polufinalu igrat će Rusija - SAD, dok Australke čekaju rasplet dvoboja Švicarske i Češke nakon kojeg će saznati suparnice.

Australke su u Prag došle bez prve tenisačice svijeta Ashleigh Barty, ali Bjeloruskinje su bile još više oslabljene, jer su im otkazale druga na svijetu Arina Sabalenka i dvostruka Grand Slam pobjednica Viktorija Azarenka. U ovom susretu sve je bilo jasno nakon singl susreta, Storm Sanders bila je bolja od Julije Hatuke, a Ajla Tomljanović je svladala Aliaksandru Sasnovič i osigurala ulazak među četiri.

Australija je finalist otprije dvije godine, kad je završnica posljednji put organizirana (lani je otkazano zbog pandemije korona virusa). Francuska je bila bolja s 3:2 u Perthu.

Skupina B: Australija - Bjelorusija 2:1 (Sanders - Hatuka 6:3, 6:3, Tomljanović - Sasnovič 4:6, 6:2, 6:3, Gadecki, Perez - Marozava, Sasnovič 4:6, 4:6). Poredak: Australija 2-0, Belgija 1-1, Bjelorusija 0-2.

Linker
23. travanj 2024 22:31