Tribine u dvorani Gripe uoči meča Finske i Nizozemske

 TOM DUBRAVEC/Cropix
DEVASTIRANO NATJECANJE

Žestoka rasprava zbog praznih tribina na Davis Cupu: ‘Molim te, začepi, ubili ste stup tenisa‘

Gerard Piqué javio se kako bi branio svoju ideju redizajna Davis Cupa, ali samo je rasplamsao požar
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. rujan 2023. 16:18

Gerard Pique u sportskom je svijetu najpoznatiji kao legendarni stoper Barcelone, a na estradi kao bivši suprug popularne kolumbijske pjevačice Shakire.

Dio kapitala kojeg je zaradio kroz nogomet, Pique je uložio u tenis. Međutim, njegovo ime među tenisačima nije baš omiljeno. Razlog vjerojatno znate, riječ je o Davis Cupu čiju je organizaciju 2018. godine od Međunarodne teniske federacije (ITF) preuzela Piqueova kompanija Kosmos.

Obećavao je Katalonac ‘revoluciju‘, ponudio 25-godišnji projekt i investiciju od čak tri milijarde dolara.

Najblaže rečeno, njegove zamisli nisu uspjele pronaći plodno tlo. Ne samo da Kosmos nije unaprijedio ovo tradicionalno tenisko natjecanje, već ga je uspio i unazaditi, barem kad je u pitanju broj gledatelja.

Posljedice se još uvijek osjećaju, a tenisači Piquea nisu zaboravili.

‘‘Hvala vam, Gerard Pique i ITF‘‘, napisao je švicarski tenisač Stan Wawrinka na svom Twitter (X) profilu uz video praznih tribina s meča Francuske i Švicarske u Manchesteru.

Pique je ubrzo odgovorio objavom u kojoj je istaknuta brojka od 113.268 gledatelja.

‘‘Posjećenost u grupnoj fazi prošle godine. Možeš to sam usporediti, Stan. Mi to više ne organiziramo. Pitaj ITF‘‘, naglasio je Pique.

Ljutito su na takav odgovor reagirali drugi tenisači. Tako mu je Julien Benneteau poručio:

‘‘Kako se usuđuješ govoriti? Doslovno ste ubili jedan od stupova tenisa, zajedno s ITF-om. Stoga, molim te, barem začepi‘‘, oštar je bio Francuz.

ITF je prošle godine prekinuo sporazum s tvrtkom Kosmos koji se pokazao neuspješnim te je ponovno preuzeo organizaciju Davis Cupa, kojeg planira reformirati sljedeće godine...

Linker
24. travanj 2024 08:41