MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 21: Ivan Dodig of Croatia and Marcelo Melo of Brazil in action in their first round doubles match against Andre Begemann of Germany and Robin Haase of the Netherlands during day three of the 2015 Australian Open at Melbourne Park on January 21, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Wayne Taylor/Getty Images)
 Wayne Taylor/Getty images / 2015 Getty Images
AUS. OPEN

Dodig i Melo u polufinalu

Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2015. 10:34

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo probili su se u polufinale turnira muških parova na Australian Openu, pobijedivši u četvrtfinalu Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maxa Mirnyija sa 6-0, 3-6, 7-6 (4).

Prošlogodišnji finalisti londonskog Mastersa i četvrti nositelji Australian Opena, Ivan Dodig i Marcelo Melo, započeli su novu sezonu kao da je nastavak stare. U Melbourne Parku su još jednom pokazali da najbolje mečeve igraju na najvećim turnirima te prvi put u karijeri stigli do polufinala prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Dodig i Melo su u četvrtfinalu naišli na žestok otpor iskusnih Feliciana Lopeza i Maxa Mirnyija, nakon što su protutnjali prvim setom. Odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku odlučujućeg seta, iako je hrvatsko-brazilski par imao break prednosti na početku trećeg seta (3-1) te propuštenu meč-loptu u desetom gemu. Ipak, Dodig i Melo su opet zablistali u odlučujućem gemu, posebno u posljednja dva poena. Prvo je Dodig sjajnim lobom donio nove dvije meč-lopte 4. nositeljima, a potom je Melo sjajanim reternom prošao pokraj nemoćne španjolsko-bjeloruske kombinacije za konačnih 6-0, 3-6, 7-6 (4).

Za prvo finale na Australian Openu, a drugo na Grand Slam turnirima nakon Wimbledona 2013., Dodig i Melo će igrati protiv nepostavljenih Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta koji su u četvrtfinalu svladali sunarodnjake, druge nositelje i prošlogodišnje pobjednike Roland Garrosa, Juliena Benneteaua i Edourda Roger-Vasselina sa 7-6 (5), 3-6, 6-3.

Dodigu i Melu će ovo biti četvrto polufinale na Grand Slam turnirima. U Wimbledonu 2013. stigli su do finala, a na US Openu 2013. i 2014. zaustavljeni su u polufinalu

Linker
20. rujan 2024 02:05