atp
NERVOZA U FRANCUSKOJ

DODIG OPET NAPRAVIO ISPAD NA TERENU 'Sve ću vas poubijati, sve do jednog!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2016. 22:19

Hrvatski tenisač Ivan Dodig prvi put u karijeri izborio je plasman u 2. kolo Roland Garrosa nakon što je pobijedio Rusa Mihaela Južnija 6-4, 5-7, 7-5, 2-6, 6-3.

Dodig je prošle godine pobijedio u Roland Garrosu u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom, no u 'singlu' nikada nije prošao prvo kolo. U dosadašnjih pet nastupa u glavnom turniru upisao je pet poraza.

Ovoga puta je nakon velike drame i četiri sata i 16 minuta igre uspio. Dodig je vodio 1-0 i 2-1, no ruski tenisač se oba puta vratio. U odlučujućem, petom setu Dodig je načinio 'break' za vodstvo 4-3, a potom u možda i ključnom gemu, uspio zadržati servis za vodstvo 5-3. Rus se tada raspao i Dodig je novim 'breakom' zaključio meč.

Bio je to njihov treći međusobni susreti i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Južnji je pobijedio 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

U idućem kolu Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u 1. kolu pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona 7-5, 6-4, 7-5. Bit će to njihov četvrti međusobni susret, a Verdasco vodi 2-1. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. na US Openu.

Ipak, najintrigantniji trenutak meča s Južnijem zbio se u trećem kod 5:4, kada je hrvatski tenisač servirao za vodstvo 2-1 u setovima. Rus se ipak vratio, a Dodig - poludio.

"Samo se meni ovo može dogoditi! Sve ću vas ubiti, sve ću vas poubijati, sve do jednog", rekao je nervozni Dodig, ne dajući do znanja na koga se refeira.

Ipak, odmah u sljedećem gemu je napravio break i zatim osvojio treći set.

Inače, dodigov posljednji ispad datira otprije 20-ak dana kada je na ATP-u u Münchenu upitao suca: "Hoćeš li da ti se poserem na teren?"

Linker
27. rujan 2024 02:22