KAO NOLE KAD JE IMAO 18

Đoković oduševljen kako je Hrvat 'ugušio' kralja nadigravanja: 'Ovo se baš ne viđa često'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. svibanj 2015. 01:33

Borna Ćorić preživio je maraton protiv Tommyja Robreda i nakon gotovo četiri sata prvi put u karijeri ušao u treće kolo Grand Slam turnira. Tamo će biti i Marin Čilić, koji je projurio pokraj Andree Arnaboldija.

Hrvatska će tako prvi put nakon 2006. godine imati čak četvero predstavnika u trećem kolu Grand Slam turnira. Bolji učinak na ovogodišnjem Roland Garrosu ima samo pet teniskih velesila: Francuska, Njemačka, Rusija, Španjolska i SAD.

Nakon briljantnog meča, priliku da mu čestita i pohvali iskoristio je i svjetski broj 1, Srbin Novak Đoković.

- Ćorić ima izuzetno profesionalan odnos ne samo prema mečevima, već i prema teniskom načinu života. To je lijepo vidjeti kod nekoga njegovih godina. Ovo se baš ne viđa često. Trenirao sam s njim dosta u posljednjih nekoliko mjeseci i podsjeća me na mene u tim godinama. Ćorić je veliki borac - kazao je Nole.

Nekoliko riječi nakon najveće pobjede u karijeri kazao je i mladi Borna Ćorić te se osvrnuo na pohvale koje mu je uputio Novak Đoković.

- Puno znači kada takvo nešto za tebe kaže takva veličina kao što je Đoković. Kada jedan od najboljih kaže da možeš biti idući broj jedan to puno znači za samopouzdanje. Svaki danom se trudim sve više biti kao on. Ako želiš biti najbolji moraš imati ono nešto u sebi što ti govori da neke stvari ne smiješ raditi. Na primjer ja bi sada htio tiramisu, ali ne smijem, htio bi izaći van sa svojim prijateljima, ali ne smijem. Trebam odmor - kazao je Borna.

Related content

foto: Novak Đoković Instagram

Ćorić je protiv Robreda ostvario ako ne najzvučniju, onda svakako najdramatičniju pobjedu dosad. S druge strane imao je suparnika koji je do jučer bio statistički najbolji igrač u pet setova u posljednjih 25 godina (!), sa 80 posto dobivenih mečeva. U beskonačnom „lupanju“ Zagrepčanin je demonstrirao zadivljujuću mentalnu čvrstinu i prošao sa 7-5, 3-6, 6-2, 4-6, 6-4.

Umaški pobjednik iz 2013. imao je u petom setu 4-3 s breakom, no Ćorić se vratio i animirao publiku da ga ponese do trijumfa. Nagrada za izbacivanje 18. nositelja bit će mu vrlo prihvatljiv ždrijeb u trećem kolu, Amerikanac Jack Sock (ATP 37.) koji je nadigrao Carrena Bustu.

Linker
22. rujan 2024 01:15