Novak Đoković
 CARL RECINE
BIT ĆE TO SPEKTAKL

Đoković otkrio hoće li u Zadar dovesti Federera i Nadala, pa rekao stvar koju je držao u tajnosti

‘Dobro se osjećam, ali nisam htio o tome pričati, da ne izazivam bijes ostalih‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2020. 17:48

Zadar sprema jedan od najvećih teniskih turnira u 2020. godini. Da je to netko izjavio prije svega nekoliko tjedana, razmatralo bi se kako mu uspostaviti suradnju s kakvom zdravstvenom institucijom, ali ovako... Grad bez teniskog događaja u godini postat će središnje mjesto bijelog sporta.

Adria Tour je naziv eventa iza kojeg stoji prvi svjetski reket Novak Đoković. On će na pet lokacija dovesti najveća imena u svom poslu. Priopćeno je to na današnjoj konferenciji za medije.

- Jadranska turneja će trajati mesec dana s pet lokacija. Uzbuđen sam i sretan prije svega što ćemo igrati u Beogradu, pa i u regiji. Svi prihodi od ugovora i TV-prava, sve će ići u humanitarne organizacirje. Moja zaklada će biti jedna od tih, a zvijezde će birati kome će dati novac. Oni svi dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera, turnira oni su se stavili na raspolaganje - rekao je Đoković.

image
Novak Đoković
CARL RECINE

Od pet lokacija, dvije su sigurne. Beograd i naš Zadar, potvrdio je srpski tenisač. Dolaze Alex Zverev, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, ali i mnogi drugi.

- Na svakoj lokaciji imamo suradnju s lokalnim teniskim savezima i oni će organizirati turnir po svim pravilima, s kvalifikacijama. Kvalifikant će sa svakog od turnira igrati s nama. radimo i na tome da u petak, dakle, prije nego što mi muškarci igramo imamo i mečeve žena, kao i veterana, što ovisi od toga hoće li biti dopušteno da se igraju parovi. To se zasad ne smije.

Osim Zadra i Beograda spominju se Sarajevo, Banja Luka i neka lokacija u Crnoj Gori. Igralo bi se na četiri gema po setu, a u dva dana bi se na jednoj lokaciji igralo 13 mečeva. Đoković je priznao da je o svemu razgovarao i s njegovim velikim sportskim suparnicima i prijateljima, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Federer još uvijek ne trenira, a Nadal je počeo prije nekoliko dana. Nisam ih pitao bi li došli na turneju, ali Nadala ću možda upitati no ne očekujem da će doći - kazao je Đoković.

Jedno pitanje koje mu je bilo postavljeno na pressici bilo je i o njegovim aktivnostima u jeku pandemije koronavirusa.

- Trenirao sam svaki dan, jer sam živio u kući, koja je imala teren. Na tvrdoj podlozi i na zemlji. Dobro se osjećam, ali nisam htio o tome pričati i objavljivati po mrežama, da ne izazivam bijes ostalih. Na sve ovo što slijedi ovih dana u regiji gledam ozbiljno i želim da svi tenisači koji budu došli, a zvijezde će doći prvi put, da se vrate s pozitivnim dojmom. Mnogo mi je stalo, jer sam posredovao u svemu ovome, istaknuo je Đoković.

Linker
19. travanj 2024 13:01