Screenshot: Youtube
ATP MIAMI

Đoković protiv Goffina

Branitelj naslova na ATP turniru tenisača u Miamiju, Novak Đoković plasirao se u polufinale ovogodišnjeg izdanja turnira koji se igra na terenima Crandon Parka svladavši u četvrtfinalu Čeha Tomaša Berdycha s uvjerljivih 6-3, 6-3. Sljedeći suparnik prvom igraču svijetu bit će mu Belgijanac David Goffin koji je u polufinale stigao 3-6, 6-2, 6-1 pobjedom protiv Francuza Gillesa Simona.
Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2016. 11:30

Đoković je u 25. međusobnom ogledu čak po 23. put svladao Berdycha, te će protiv Goffina imati priliku po šesti put zaredom plasirati se u finale Miamija. Do sada je pet puta i osvajao ovaj turnir, prvi put 2007., a potom još 2011., 2012., 2014. i 2015.

Goffin ove godine igra najbolji tenis u karijeri, 25-godišnji Belgijanac stigao je do drugog polufinala na turniru iz "masters serije" zaredom, prije dva tjedna igrao je u polufinalu Indian Wellsa, a rezultatom iz Miamija jako se približio najboljem rankingu u karijeri. Trenutačno je 15. igrač svijeta, a najbolji plasman ostvario je u srpnju prošle godine kada je držao 14. mjesto. No, za plasman u finale morat će svladati Đokovića, što mu dosada još niti jednom nije pošlo za rukom, a dosada su se susreli tri puta.