Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports
ATP FINALS

ĐOKOVIĆU JE OTVOREN PUT DO BROJA JEDAN, MORA NAPRAVITI SAMO - JEDNU STVAR Veliku uslugu napravio mu je branitelj naslova u Londonu, sad se sve zna

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. studeni 2019. 11:54

Branitelj naslova Alexander Zverev fantastično je krenuo u Londonu, potpuno je nadigrao prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala i to prvi put u šestom međusobnom susretu. Poraz Španjolca znači da je Novaku Đokoviću otvoren put prema broju jedan, sada ovisi samo o sebi. Ako dobije sve mečeve do kraja, prestići će Nadala.

Nijemac je dominirao od početka, uzeo je čak sedam gemova u nizu do 2:0 u drugom setu i nije dopustio Nadalu niti jednu priliku za break.

Stefanos Tsitsipas je ove godine pobjeđivao Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera, ali Daniila Medvjedeva nije. I to ne samo ove godine, nego Rusa nije dobio nikada. Medvjedev je u ovaj meč ušao s 5-0 u međusobnim susretima, u 2019. je bio bolji od Grka u Monte Carlu i Šangaju. Svemu jednom dođe kraj, pa je tako Tsitsipas zaustavio negativan niz kontra Medvjedeva u prvom susretu skupine “Andre Agassi” na ATP Finalsu u Londonu.

- Ovo je jedna od mojih najvažnijih pobjeda u mojoj karijeri - rekao je 21-godišnji Tsitsipas nakon 7:6(5), 6:4.

- Sve je u mojoj igri bilo prilično dobro. Rekao sam sebi, pet puta si izgubio, ali pokušavat ćeš i dalje, dok ne pobijediš.

Osvajač lanjskog NextGen Finalsa u Milanu napravio je glatku tranziciju i u godinu dana se izborio za ATP Finals u Londonu. U sudaru dva debitanta imao je više prilika, zapravo, Rus nije imao niti jednu priliku za break. Tsitsipas je prve tri propustio i dočekao četvrtu za vodstvo od 5:4 u drugom setu. Prethodno je prvi set riješio u tie-breaku, presudio je sjajan niski volej na crtu kod 5:5. Uglavnom, agresivniji Tsitsipas (26 winnera, 28 pogrešaka) izvukao je dividende i u sljedeća dva meča kreće odlučan izboriti polufinale.

Večer prije Dominic Thiem je nadigrao Rogera Federera, dvaput po 7:5. Austrijanac nije imao respekta prema najstarijem (38), najtrofejnijem (6), s najviše finala (10) i najviše sudjelovanja (17) na ovom turniru. Kao što nije imao respekta u prethodna dva ovogodišnja susreta, u finalu Indian Wellsa i četvrtfinalu Madrida. Federer je suočen sa zidom. Ako hoće dalje, morat će dobiti oba preostala meča, protiv Mattea Berrettinija i Novaka Đokovića.

- Za mene sada počinje normalan turnir, više nemam luksuz izgubiti. Tako je svaki tjedan na Touru.

Linker
20. travanj 2024 12:33