Novak Đoković
 Julian Finney/Getty Images / Getty Images
JE LI SE SRBIN ZALETIO?

ĐOKOVIĆU STIGAO ODGOVOR ČOVJEKA S KOJIM SE UMALO POTUKAO U SVLAČIONICI Ovo definitivno nije očekivao: 'Baš me zanima hoće li odbiti taj novac'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2020. 16:18

Novak Đoković uzburkao je svoju domaću javnost izjavama o cijepljenju protiv koronavirusa, a njegovi stavovi utjecali su i na brojne njegove fanove diljem svijeta. Jedan od onih koji mu možda nije navijač također se osvrnuo na izjave, a riječ je o Andyju Roddicku, nekadašnjem prvom igraču svijeta i bivšem pobjedniku US Opena...

Poznato je da Andy i Novak nisu baš bili veliki prijatelji, dapače, umalo su se i potukli u svlačionici nakon četvrtfinala 2008. godine.

"I leđa i kukovi. I grčevi. Antraks, SARS, uobičajeni kašalj. Prehlada. Ima puno razloga za predati susret. Ja se osjećam dobro, ali on ima trenutno 16 povreda", tako je provocirao Roddick.

LONDON, ENGLAND - JULY 31:  Andy Roddick of the United States reacts after a point to Novak Djokovic of Serbia during the second round of Men's Singles Tennis on Day 4 of the London 2012 Olympic Games at Wimbledon on July 31, 2012 in London, England.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill /Getty Images

A onda ga je Đoković "ponizio" pred njegovim fanovima, njih 23.000, nakon pobjede na popularnom Asheu, središnjem, najvećem teniskom terenu svijeta. I onda umalo - obračun...

No, ovoga puta tema je cijepljenje. Đoković je poznat po alternativnim rješenjima u prehrani, a nedavno smo saznali da ima slične poglede i u medicini.

"Postoji određena cenzura medicinskih stručnjaka koji govore o rješenjima koje se ne uklapaju s rješenjima koja se uklapaju sa službenom medicinom. Htio bih da postoji više debata, razlika u mišljenju. Mi nismo iz te struke, pa ne možemo o tome govoriti. Ja bih volio da se više govori o imunitetu", rekao je Đoković.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28: Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning his Men’s Singles Quarterfinal match against Milos Raonic of Canada on day nine of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 28, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Hannah Peters/Getty Images)
Hannah Peters Getty Images

Dakle, reagirao je Roddick i po običaju nije potezao "kočnicu"...

"Poštujem činjenicu da ima svoj sistem vjerovanja u neke stvari, ali ja se ne moram s time složiti. Cijepljenje je najsigurnija opcija da se tenis vrati na globalnu scenu i treba vidjeti koliko će ići daleko, odnosno hoće li propustiti i odlaske na Grand Slam turnire i njihov novac jer ne želi dobiti cjepivo", rekao je Amerikanac.

Roddick je jedan od rijetkih tenisača na svijetu koji ima pozitivan omjer pobjeda i poraza protiv Đokovića (5-4).

Linker
06. svibanj 2024 23:21