Hannah Peters Getty Images
DVA OD DVA

DONNA I MARIN BEZ PROBLEMA U NASTAVAK TURNIRA! Vekić srušila bivšu osvajačicu Australian Opena, Čiliću slijedi nova francuska prijetnja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2020. 09:21

Drugog dana nadmetanja u Melbourneu, u sklopu uvodnog Grand Slama sezone kiša je radila manje problema, a to je odmah kao po nekom nepisanom pravilu značilo da će dan biti dobar za hrvatske predstavnike. Do trenutka zaključivanja ovoga teksta - dva od dva, s Ivom Karlovićem koji tek treba izaći na teren.

Doduše, Marin Čilić je trebao igrati još jučer, ali vremenske su se neprilike pobrinule da njegov meč 1. kola protiv francuskog predstavnika Corentina Mouteta bude odgođen. Ništa zato, jer naš je tenisač, ujedno i 39. igrač svijeta dobio Francuza s 3:0 u setovima. Za jedan sat i 47 minuta bilo je 6:3, 6:2 i 6:4.

U drugom nastupu Čilić će odmjeriti snage s još jednim francuskim tenisačem, 21. nositeljem na turniru, Benoitom Paireom.

Fantastičan meč odigrala je i Donna Vekić. Devetnaesta je nositeljica ženskog dijela priče na Australian Openu za sat i 22 minute nadigrala (nekoć) briljantnu Ruskinju, Mariju Šarapovu koja je na turnir stigla s pozivnicom organizatora. Po setovima, 6:3 i 6:4 za miran prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Tamo će je čekati pobjednica susreta između francuskinje Cornet i rumunjske kvalifikantice Niculescu.

Podsjetimo, nešto kasnije bi u svoj dvoboj 1. kola na teren trebao izaći naš Ivo Karlović, protivnik mu je Kanađanin Vasek Pospisil.

Linker
19. travanj 2024 21:11