CLIVE BRUNSKILL/GETTY IMAGES
I ON JE DIGNUO GLAS

‘Dosta je mržnje!‘ Ivanišević opisao po čemu su Balkanci posebni: ‘Dođe njih 20 u istu svlačionicu...‘

‘Mi pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti, a nekada smo bili i jedna zemlja...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2020. 17:17

Ljudima u regiji treba poslati poruku zajedništva, smatra Goran Ivanišević, koji se ovih dana našao u novoj ulozi - onoj sportskog direktora teniskog turnira Adria Tour koji će se u organizaciji Novaka Đokovića održava u Zadru sljedećeg vikenda.


U Zadru će uz Đokovića sudjelovati i najbolji hrvatski tenisači (Marin Čilić i Borna Ćorić), a Ivanišević smatra kako je upravo ovaj turnir prava prilika da se ljudima u regiji pošalje poruka zajedništva.


"Mi pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti, a nekada smo bili i jedna zemlja. Sad smo se svi raštrkali. Ali u sportu nema mjesta za mržnju i ljubomoru. Puno je nogometaša koji igraju u istim klubovima pa se podržavaju. Tenis je individualni sport, ali opet je lijepo vidjeti kada dođeš na jedan veliki turnir, dvadeset Balkanaca u svlačionici, jedan drugoga podržavaju, treniraju. Kada igraju meč, tih sat, dva svatko hoće pobijedi, ali poslije su opet prijatelji. Sljedećeg dana opet treniraju, tako da ovo je odlična stvar i naravno da je sport jedini koji sve može približiti i ujediniti, da se odnosi postave na normalan nivo, kakav bi inače trebali biti", rekao je Ivanišević u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.


Slavni hrvatski tenisač prisjetio se trenutka kada ga Đoković zamolio da mu postane trener. Nije dugo razmišljao o ponudi...


"To je isto kao da sam ja nogometni trener i zove me madridski Real. Odmah se kreće, i pješice ako treba. Novak Đoković se ne odbija. Ja sam navikao živjeti s pritiskom I bilo bi dosadno da je sve u redu. Što Novaka mogu naučiti? On je osoba koja stalno hoće napredovati. Stalno pričamo i gledamo kako možemo usavršiti njegovu igru", rekao je Ivanišević pa dodao:


"I zato su njih trojica Đoković, Nadal i Federer tu gdje jesu. Jer se ne boje učiti, žele napredovati. Prihvaćaju svaku sugestiju. U tom dijelu je jako zanimljivo i lako raditi. Naravno, i uvijek se može nešto poboljšati. Drugi servis mu je puno jači. Nisam mu ja rekao, hej serviraj 190 km/h drugi servis. Malo smo radili na toj tehnici. Ima samopouzdanje i sada servis ide 180 ili 190 km/h na važnu loptu. On želi biti zapamćen kao najbolji svih vremena. Želi oboriti sve rekorde."


Ivanišević smatra da bi Đoković u ovoj godini bio prvi kandidat za osvajanje kalendarskog Grand Slama, da nije bilo pandemije koronavirusa.


"Ne da je imao priliku, već će to i realizirati. Ja se iskreno nadam da će ova korona nestati. On je doveo svoje tijelo na jedan nivo kada mu je teško parirati, a njegov tenis u svim segmentima je bio sjajan. Mislim da je on jedini koji je mogao osvojiti kalendarski Grand Slam. Ovo je po mom mišljenju bila ta godina".

Linker
24. travanj 2024 03:40