afp
S FOGNINIJEM ZA 1/2 FINALE

Drugi hrvatski reket preko prvog nositelja do četvrfinala: Dodig slavio protiv Raonica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2013. 16:03

Hrvatski tenisač Ivan Dodig obavio je još jedan odličan posao na ATP travnatom turniru u Eastbourneu. U 2. kolu je Dodig pobijedio prvog nositelja i 15. igrača na svijetu Milosa Raonica 6-2, 7-6(7)...

Za jedan sat i 22 minute Dodig je pobijedio Kanađanina s pozivnicom i tenisača kojeg odnedavno kao trener vodi bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić. Dodig je dobio i drugi meč protiv gromovitog servera, nakon što je bolji od njega bio i prije dvije godine na zemlji Barcelone.

Dodig je vladao tijekom cijelog meča i zasluženo je sve okončao u dva seta. Spasio je dvije break-lopte (obje u prvom setu), dok je u prvom dva puta oduzeo servis suparniku.

Dodig je imao više aseva (12-9), imao je 64 posto ubačaja prvog servisa, te je osvojio 35 od 42 poena nakon ubačenog prvog servisa (83 posto). Odmah na startu meča je napravio break, potom je kod 3-2 spasio jednu break-loptu i odjurio na sigurnih 6-2.

Odmah na startu drugog seta je Dodig imao novu break-priliku, ali je nije iskoristio, te se odluka preselila na tie-break. U njemu je Raonic prvi imao mini-break, ali se Dodig vratio i kod 8-7 uzeo poen na servis suparnika što mu je donijelo plasman u četvrtfinale.

Na putu prema polufinalu će mu stajati Fabio Fognini...

Talijanski tenisač, inače 30. na ATP ljestvici (Dodig je 54.), je u srijedu bio bolji od Martina Kližana sa 6-7(6), 6-2, 6-2. Nakon dva sata igre Fognini je slomio slovačkog tenisača, no nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku treba reći kako je Talijan dominirao na travi Eastbournea.

Dodig i Fognini su dva puta u karijeri igrali međusobno. Prvo je, prije dvije godine, Dodig dobio meč u tri seta u Parizu (dvorana), ali je Fognini ove godine uzvratio u Davis Cup ogledu kada je na zemljanoj podlozi dobio meč u četiri seta.

ATP Eastbourne, 2. kolo:

Dodig - Raonic (1) 6-2, 7-6(7)

Fognini (8) - Kližan 6-7(6), 6-2, 6-2

Linker
23. rujan 2024 15:08