afp
ATP EASTBOURNE

Drugi reket Hrvatske ostao bez finala: Dodig u polufinalu izgubio od Feliciana Lopeza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2013. 19:54

Španjolski tenisač Feliciano Lopez bio je previsoka prepreka za našeg Ivana Dodiga u polufinalu ATP turnira u britanskom Eastbourneu…

Lopez se bolje snašao po vrlo neugodnom vjetru i slavio sa 7-6(3), 6-1 poslije 65 minuta igre. Uzvratio je time Dodigu za poraz u jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom ogledu, prije dvije godine u Barceloni.

Prvi je set današnjeg okršaja obilježilo čvrsto držanje servisa na obje strane, tako da je odluka pala u tie-breaku. Tu je 39. igrač svijeta vrlo brzo stekao ogromnu prednost i priči je bio kraj. Loš ritam naš tenisač nije uspio zaustaviti ni u drugom setu. Španjolac je već u drugom gemu došao do breaka, a prednost je učvrstio novim oduzimanjem servisa. Ekspresno je poveo s 5-0, a Dodig je do kraj uspio osvojiti tek ''utješni'' gem.

Za 31-godišnjeg Lopeza je ovo deveti finale u karijeri, ali prvi na travnatoj podlozi. Osvojio je dva turnira, 2004. u Beču i 2010. u Johannesburgu. Dodig je, pak, jedina svoja dva finala odigrao prije dvije godine: Zagreb je osvojio, a u Hertogenboschu je poražen.

Simon protiv Lopeza u finalu

Francuski tenisač Gilles Simon bit će suparnik Španjolcu Felicianu Lopezu u finalu ATP turnira u Eastbourneu…

Lopez je, podsjetimo, u ranijem polufinalu svladao našeg Ivana Dodiga sa 7-6(3), 6-1, a Simon je u nastavku programa nadigrao Andreasa Seppija sa 6-4, 6-3. Talijan je 2011. osvojio ovaj turnir, a lani je igrao u finalu, no ove godine nije uspio ponoviti takav doseg. Ovo je bio četvrti međusobni ogled između Simona i Seppija i četvrta pobjeda francuskog tenisača koji trenutno drži 17. mjesto na ATP ljestvici.

Simon je dosad osvojio deset naslova i još tri puta igrao u finalu. Nikad, međutim, nije došao do završnog meča na travnatoj podlozi na kakvoj se igra u Eastbourneu.

ATP Eastbourne, polufinale:

Lopez - Dodig 7-6(3), 6-1

Simon (2) - Seppi (7) 6-4, 6-3

Linker
24. rujan 2024 03:49