(FILES) - A picture dated August 5, 2012 shows Great Britain's Andy Murray holding the union flag as he poses with his gold medal at the end of the men's singles tennis tournament of the London 2012 Olympic Games, at the All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London. Scottish tennis ace Andy Murray appeared on September 18, 2014 to lend his support to independence on polling day and condemned negative tactics by the "No" camp in a tweet that quickly went viral. AFP PHOTO / LEON NEAL
 LEON NEAL/AFP
ŠKOTSKI REFERENDUM

Englezi se odrekli Murraya: 'Izdao si nas! Zašto živiš kod nas i uzimaš beneficije?'

Piše: Jelena KolarObjavljeno: 19. rujan 2014. 12:39

Kad je gubio u Wimbledonu bio je Škot, kad je osvojio postao je prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon Freda Perryja. I da, uvijek kad su ga pitali je li za škotsku neovisnost ili ne, Andy Murray izbjegavao je odgovor. Do jučer, do dana izbora koji je zaintrigirao cijeli svijet. Kad je odlučio odabrati stranu. Bila ona pobjednička ili ne. Murray se javnosti obratio preko svog Twitter profila gdje je pozvao Škote da glasaju za neovisnost.

- Ovo je veliki dan za Škotsku. Toliko negativnosti u kampanji za “ne” totalno je promijenilo moj pogled. Baš me zanima kako će se sve rasplesti. Učinimo to.

Odmah su uslijedile reakcije, od onih koji su ga poduprli, pa onih koji su ostali razočarani, ali bilo je i predbacivanja da je licemjer, jer...

- Srami se, milijunaše Andy Murray. Živiš u Oxshottu u Surreyu, ne možeš ni glasati, od Velike Britanije dobivaš beneficije!

Ovo je bila jedna od blažih reakcija na twitteru, ostale su bile puno gadnije...

Murray je nakon ovakve izjave, morao je biti spreman na negativne reakcije, pogotovo Engleza, koji ga nisu štedjeli...

Linker
08. srpanj 2024 21:29