REUTERS/Tony O'Brien
SVAKA ČAST

FANTASTIČAN USPJEH MARINA ČILIĆA! Nokautirao protivnika i po prvi put ušao u finale Wimbledona!

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je američkog tenisača Sama Querreyea 3:1 u setovima i ušao u svoje prvo finale Wimbledona. Posljednji Hrvat koji je igrao finale prestižnog turnira, jednog od četiri Grand Slama, bio je Goran Ivanišević 2001. godine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2017. 10:02

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić borit će se za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u petak u polufinalu svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre.

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

PRIJENOS UŽIVO

MARIN ČILIĆ - SAM QUERREY 2:1 (6:7 (6:8), 6:3, 7:6 (7:3), 7:5

ČETVRTI SET

- Čilić je iskoristio drugu meč loptu i ide u finale Wimbledona!

- Čilić ima dvije meč-lopte na Querreeyev servis, prvu nije iskoristio, velika drama

- Čilić ponovno vodi u četvrtom setu, samo jedan gem ga dijeli od finala, ali Querrey je sa samo jednim izgubljenim poenom odservirao za 5:5. Na pomolu je novi tie-break

- Bravo Marine! Čilić je kod 4:3 oduzeo servis Amerikancu i ponovno je u igri za četvrti set. Sada je dva gema udaljen od osvajanja meča!

- Čilić je uspješno odservirao za 3:2 i sada mu slijedi velika borba za četvrti set

- šteta, imao je Marin sada 15:40 za rebreak, ali opet se Querrey izvukao dobrim servisima i vodi 3:1.

- Querrey je napravio break i vodi 2:1. Samo je malo slabije odservirao Čilić, a Amerikanac je to iskoristio na 30:40 i došao do važne prednosti u četvrtom setu

- Čilić je otvorio četvrti set odličnim servisom, ali Querrey uzvraća istom mjerom.

TREĆI SET (7:6)

TIE- BREAK: Querrey servira prvi, sve je bilo izjednačeno do 4:3, kada je Marin napravio dva mini breaka i prekrasnim poenom uzeo tie-break sa 7:3!

- Querrey sada servira nepogrešivo i ima 6:5, Marin servira za tie-break

- NAKON DVA SATA IGRE: sve je izjednačeno, 1:1 u setovima, 5:5 u gemovima, po jedan break na svakoj strani

- sve je izvjesnije da ćemo ponovno gledati tie-break. Nakono dva uzastopna breaka, servisi ponovno vode igru

- prvi break za Sama Querreya. Nažalost, nije izdržao Čilić kad je bilo najvažnije - Amerikanac je izborio 15:40 i iskoristio drugu break loptu. Sve je vraćeno na početak.

- novi break za Marin Čilića! Stalni pritisak na servis Querreya urodio je plodom - Marin je imao 15:40, ali ovoga je puta iskoristio drugu break-loptu i sada servira za 3:1

- uzbudljivo je počeo drugi set. Imao je Marin 0:40, tri break lopte, ali Querrey je odlčnim servisima uspio zadržati početni udarac. Šteta.

DRUGI SET (6:3)

- Čilić je bez izgubljenog poena uzeo servis i osvojio drugi set.

- potvrdio je Čilić oduzeti servis bez većih problema, Querrey je lako odradio posao za 5:4 i sada Marin servira za izjednačenje u setovima.

- Bravo, Marine - prvi put u meču dogodio se break! Čilić je imao 0:40 na servis Querreya i iskoristio drugu priliku! Ponovno se prolomio usklik hrvatskog tenisača Wimbledonom, ali ovoga puta od sreće!

- u tijeku je velika borba. Marin je bez problema izjednačio na 2:2, a onda prvi put u meču došao do velike prilike - break lopte. Imao je 30:40 šansu, ali lopta je zapela u mreži uz Čilićev krik koji se prolomio terenom. Velika prilika je propuštena.

- potpuno isti ritam i na početku drugog seta. Amerikanac servira prvi i vodi 2:1, zasad nema ni naznaka da bi jedan od tenisača mogao oduzeti servis suparniku

PRVI SET 6:7(6)

TIE-BREAK: Čilić prvi dolazi do mini-breaka za 2:1, a nakon tri dobivena poena u nizu bježi na 4:1. Amerikanac se vraća, uzvraća još jače i niže 4 poena zaredom. Ima dva servisa za prvi set. Međugorac vraća mini break već na prvom servisu, a prvu Querreyjevu set-loptu spasio je sjajnim servisom. Kod rezultata 6:6 u tie-breaku došlo je do pauze zbog prešetavanja gledatelja na tribinama, nakon čega je Čilić napravio veliku pogrešku i omogućio Amerikancu drugu set-loptu.

- Zasad sve vodi prema tie-breaku u prvom setu. Nijedan tenisač još nije imao break-loptu.

- Čilić djeluje vrlo dobro na početku meča i sjajno servira. Querrey je u prva tri servis gema izgubio ukupno tri poena. Marin mora strpljivo čekati svoju priliku na Amerikančev servis.

- Započeo je meč, prvi na servisu je Čilić. Hrvatski tenisač lakoćom je dobio svoj servis gem, uz tek jedan izgubljeni poen. Querrey je odmah uzvratio. U prva dva servis gema hrvatski tenisač je izgubio ukupno jedan poen. Querrey je pak za razliku od svog prvog servis gema u drugom bio puno sigurniji, te ga je osvojio bez izgubljenog gema.

Linker
27. travanj 2024 22:05