AFP
ATP HALLE

Federer preokretom do finala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2013. 17:57

Švicarski tenisač Roger Federer prvi je finalist ATP turnira u Halleu koji se igra na travnatoj podlozi. U polufinalu je sa 3-6, 6-3, 6-4 savladao Nijemca Tommyja Haasa i došao na korak od osvajanja prvog ovosezonskog naslova.

U reprizi prošlogodišnjeg izdanja ovog turnira Federer je izgubio prvi set, ali je u nastavku zaigrao puno agresivnije i uspio je preokretom doći do 11. pobjede u 14. međusobnom ogledu, te se tako Haasu osvetiti za poraz u prošlogodišnjem finalu.

- Osjećao sam se dobro na terenu i kao i što sam predviđao, bio je to težak meč. Nisam osvojio naslov ove godine, a dva puta sam gubio u finalima ovdje prošlih godina. Neće biti lako, ali veselim se finalu - rekao je Federer, peterostruki pobjednik Hallea, kojem će ovo biti osmi nastup u finalu ovog turnira na kojem je posljednji naslov osvojio 2008. godine i na kojem ima omjer pobjeda i poraza 42-5.

Ruski tenisač Mihail Južnij bit će suparnik Rogeru Federeru u nedjeljnom finalu ATP turnira u njemačkom Halleu…

Južnij je u polufinalu iznenadio drugog nositelja i devetog igrača svijeta, Francuza Richarda Gasqueta, svladavši ga sa 6-3, 6-2. Rus je napravio jedan break u prvom i dva u drugom setu za prilično laganu pobjedu do koje je došao za manje od sat vremena.

Južnij će u finalu igrati protiv Federera od kojeg je izgubio svih 14 dosadašnjih međusobnih dvoboja, a pritom je uspio osvojiti tek tri seta! Švicarski je genijalac, podsjetimo, u ranijem polufinalu nadigrao branitelja naslova Tommyja Haasa s 3-6, 6-3, 6-4. Plasirao se time u svoj 112. finale u karijeri i drugi ove godine. Dosad je osvojio 76 naslova (pet u Halleu), ali prvi ovogodišnji još uvijek čeka.

S druge strane, Južnij iza sebe ima 18 finala i osam naslova, a posljednji je osvojio lani u Zagrebu.

ATP Halle, polufinale:

Federer (1) - Haas (3) 3-6, 6-3, 6-4

Južnij - Gasquet (2) 6-3, 6-2

Linker
23. rujan 2024 09:34