Novak Đoković
 Saeed KHAN / AFP / SAEED KHAN AFP
VELIKI IGRAČI

FOTO: MLADI AUSTRIJANAC SE NAKLONIO ĐOKOVIĆU, PA NAJAVIO 'OSVETU' Srbin se u pobjedničkom govoru osvrnuo na događaj koji je svijet sporta zavio u crno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2020. 15:41

Srpski tenisač Novak Đoković osmi puta u karijeri osvojio je Australian Open nakon što je u nedjelju u finalu svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4 poslije četiri sata igre.

Đoković je stigao do 17. naslova na Grand Slam turnirima, ispred njega su Roger Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 19 titula. Također, Đoković će u ponedjeljak ponovno preuzeti prvo mjesto na ATP listi.

Thiemu je ovo bilo treće finale na Grand Slam turnirima, a u prethodna dva u Roland Garrosu (2018, 2019) izgubio je od "kralja zemlje" Španjolca Rafaela Nadala.

- Čestitke Novaku, nevjerojatan je ovo doseg. Drago mi je što se mogu natjecati u vrijeme ovakvih igrača, ali se i nadam da ću brzo doći u priliku za osvetu. Vidjeli smo proteklih dana da je ono čime se mi bavimo zaista manje važno, ova prelijepa zemlja je prošla kroz ružne stvari i samo se nadam da se takvi požari više nikada neće ponoviti, rekao je Thiem nakon meča.

Đoković se u pobjedničkom govoru pak sjetio svog preminulog prijatelja Kobeja Bryanta.

- Svaka čast Dominicu na turniru, bio si jako blizu pobjede, nedostajalo je malo sreće. Definitivno imaš vremena u karijeri i siguran sam da nećeš osvojiti samo jedan Grand Slam turnir. Ovu godinu započeli su ogromni požari, konflikti u nekim dijelovima svijeta... Osoba koja mi je bila bliska - Kobe Bryant, preminuo je zajedno s kćerkom. Htio bih reći da je ovo podsjetnik za sve da bi se trebali držati zajedno, provoditi vrijeme s obiteljima, biti blizu osoba koje volimo. Natječemo se, ali ima važnijih stvari u životu. Ovo je moj najdraži teren i najdraži stadion, hvala svima, podvukao je Đoković.

Linker
26. travanj 2024 06:42