ATP MONTPELLIER

Gael Monfils zaustavio Ivana Ljubičića: 'Dao sam sve od sebe, ali nije išlo...'

Ivan Ljubičić poražen je u finalnom meču ATP 250 turnira koji se igrao u Montpellieru. Naslov je pobjedom 6-2, 5-7, 6-1 osvojio Gaël Monfils
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 31. listopad 2010. 20:01

Ivan Ljubičić poražen je u finalnom meču ATP 250 turnira koji se igrao u Montpellieru. Naslov je pobjedom 6-2, 5-7, 6-1 osvojio Gaël Monfils. Hrvatski tenisač dobro je otvorio meč, u prvom i trećemu gemu priprijetio servisu Francuza, no i ne napravio konačan iskorak prema breaku. Istovremeno, Monfils nije s time imao problema. Pri rezultatu 2-1 Francuz je bekhend paralelom stigao do povećanja vodstva realiziravši prvu loptu za obrat. Novi break ostvario je kod vodstva 5-2, a potom nastavio pritiskati početni udarac Ljubičića.

Donijelo je to Monfilsu i vodstvo 3-1 u drugome setu, na što Ljubičić odmah uzvraća i smanjuje na 3-2, a potom iskorištava novi nalet za break u jedanaestoj igri, što potvrđuje servisom za treći set.

U njemu kao da je igrao samo jedan tenisač, na radost navijača u Montpellieru - domaći. Vrlo je brzo Monfils stigao do 5-0 realiziravši obje lopte za oduzimanje suparnikova servisa, a ubrzo i sigurno odservirao za treću pobjedu protiv Ljubičića u njihovom sedmom međusobnom ogledu.

Monfilsu je osvojeni turnir treći u karijeri. Ljubičić je i dalje na njih deset iz 23 finala.

- Dao sam sve od sebe, što nažalost nije bilo dovoljno za pobjedu. Ipak, iza mene je sjajan tjedan. Nadam se povratku ovdje i sljedeće godine.

- Sada mi slijedi turnir u Baselu i meč protiv Floriana Mayera. Osjećam se dobro i iako je ždrijeb težak nadam se dobrim igrama ondje - kazao je Ljubičić nakon meča dugog sat i 53 minute u kojem je uspio spasiti samo jednu od šest break-lopti, a iskoristiti dvije iz sedam pokušaja.

Podsjetimo, turnir u Montpellieru zamjenjuje prošlogodišnje izdanje u Lyonu kojeg je osvojio baš Ljubičić, kao i 2001. godine.

ATP Montpellier, finale:

Monfils (3) - Ljubičić (4) 6-2, 5-7, 6-1

Linker
24. travanj 2024 22:47