Goran Ivanišević
 SCREENSHOT
Ekskluzivni video

Goran Ivanišević: ‘Evo tko je najbolji svih vremena! Čilić? Ovo je njegov najveći problem...‘

Iduće ljeto bit će 20 godina otkako je Goranovo ime zapisano među onima koji su osvojili Wimbledon
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. lipanj 2020. 12:14

Slika koja će zauvijek ostati jest slika jednog vatrometa emocija svakog onog od nas koji je živio igračko vrijeme Gorana Ivaniševića. Sljedeće ljeto napunit će se 20 godina otkako je Goranovo ime zapisano među besmrtnicima koji su osvojili Wimbledon, od ove godine on je član teniske Kuće slavnih, iako će zbog korone samo uvrštenje pričekati sljedeću godinu.
On je danas i trener Novaka Đokovića, najvećeg svih vremena i za Gorana Ivaniševića. Upravo će Đoković za tri tjedna dovesti u Zadar sport, vratiti ga u nova nestvarna vremena, a na Adria Touru igrat će protiv najboljih hrvatskih tenisača. I direktor tog eventa bit će baš Goran Ivanišević.


- Pa, ideja da budem direktor sigurno nije bila moja. Želja Novaka Đokovića bila je da budem uključen za ovaj hrvatski dio priče. Taj event on je imao već dugo planu, pričali smo o tome i dok nisam bio u njegovom timu. Želja je bila napraviti ovako nešto na više lokacija u bivšoj Jugoslaviji. Naravno, teško je tu bilo uklopiti kalendare, pa je ova korona koliko god zla donijela i koliko je zaustavila svijet izrasla u dobru ideju. Pričao sam s HTS, Zadar je jedini grad koji mogao podnijeti zahtjeve infrastrukture, jer tu postoji regionalni centar kao ostavština Davis Cupa. Meni je to kao Splićaninu malo čudno, jer Zadar je grad košarke, a postao je teniskiji grad od Splita zahvaljujući sposobnim ljudima, posebno Denisu Karloviću, direktoru Višnjika. Ideja je bila da to bude na moru, da pokažemo svijetu kako smo “korona free” i da smo dobro, pa i time pozovemo turiste da nam spase sezonu.
Već se polako nazire igrački kostur turnira.


- Igrat će Novak, Čilić, Ćorić, stiže Dimitrov, Felix Auger Aliassime, Zverev je 99 posto unutra, možda stigne još netko, na žalost ne i Dominic Thiem. Igrat će se i kvalifikacije od pet dana, na kojemu će najbolji od 24 hrvatskih igrača steći pravo zaigrati na turniru. Listu smo sastavili izbornik Martić, izbornik juniora i ja. Sve će se prenositi na SportKlubu.

Usmeno obećanje

I sva je šansa da će se igrati pred gledateljima?!
- Nadamo se, imamo usmeno obećanje za tako nešto, čekamo i pismeno potvrdu. Nadam se da će nam dozvoliti pola kapaciteta stadiona koji se počinje graditi. Mi idemo sa stadionom za 9.000 gledatelja, što iziskuje veliki trošak, iako je rizik ogroman, jer ne možemo čekati službenu dozvolu pa tek onda krenuti s izgradnjom. Dolaze ljudi iz inozemstva koji će sudjelovati u gradnji i ispred nas su tri tjedna. O najcrnjem scenariju ne želim niti razmišljati, a onaj najoptimističniji mi budi nadu da ćemo imati na tribinama četiri, četiri i pol tisuće ljudi.

U nastavku možete pogledati video u kojem je Goran otkrio detalje o suradnji s Novakom Đokovićem, ali i o slavnim igračkim danima.

Linker
05. svibanj 2024 03:48