Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
EKSHIBICIJA U UMAGU

GORAN IVANIŠEVIĆ OPET POBIJEDIO RAFTERA U REPRIZI NEZABORAVNOG FINALA WIMBLEDONA I OBJAVIO KRAJ 'Što nije došao nekoliko dana ranije da se navikne'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. srpanj 2019. 00:47

Goran Ivanišević u reprizi finala Wimbledona iz 2001. godine pobijedio je Patricka Raftera sa 6:4, 6:4 u ekshibicijskom meču u sklopu proslave 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena.

- Pobijedio sam, a što ću mu ja, što nije došao nekoliko dana ranije da se navikne - poručio je Goran Australcu.

- Meni ne bi smetalo da je završilo neriješeno, ali toga u tenisu nema, pa ni na ekshibicijama. Što se mene tiče, ovo je bila trešnja na tortu mojih mečeva u Umagu. Nakon ovoga nema više i zato bih zahvalio svima što su došli pogledati meč.

- Malo sam prekasno došao na zemlju, ali isplatilo se doći i drago mi je što sam došao. Umag je prekrasan - rekao je Rafter. - Bilo je dobrog i lošeg tenisa, rame me nije boljelo kao onda kad sam znao napraviti po 15 dvostrukih pogrešaka.

Goran je naglasio da je 9. srpnja njegova titula u Wimbledonu postala punoljetna, a oni su u Umagu pokušali barem na trenutak vratiti vrijeme. I nije to bilo za baciti, premda se Goran prilično mučio sa stražnjom ložom i vidjelo se da ga jako smeta. U oba je seta stjecao veliku prednost, pa bi malo predahnuo i dopustio Rafteru da se približi, ali ne toliko da ga na kraju ne bi pobijedio. Rafter se mučio sa servisom, kad bi ostao na drugom bio je laka meta za Ivaniševića. Godine i "jetlag" ipak su učinili svoje.

Goran će ostati ambasador turnira u Umagu i u sljedećim godinama, ali s ekshibicijama je gotovo. Direktor Lawrence Frankopan morat će smisliti nešto novo.

Linker
23. travanj 2024 12:23