Alexandra Eala

 SARAH STIER Afp
U SJENI ČUDESNOG ALCARAZA

17-godišnjakinja ispisala povijest na US Openu, Čehinje osvojile i četvrti Grand Slam zaredom!

U aktualnoj sezoni mogle su postaviti rekord, ali su propustile Roland Garros zbog pozitivnog covid testa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. rujan 2022. 09:22

US Open ponudio je dosta zanimljivosti ove godine, a među njima su svakako i dvije priče koje su pomalo ostale u sjeni pobjede Carlosa Alcazara u muškoj seniorskoj konkurenciji.

Češki par Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova je osvajanjem US Opena kompletirao ‘Golden Slam‘. Čehinje su slavile na svakom od posljednja četiri Grand Slama, uzele su i olimpijsko zlato u Tokiju prošle godine, kao i WTA finale u meksičkoj Guadalajari.

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

U aktualnoj sezoni mogle su postaviti rekord, ali su propustile Roland Garros zbog pozitivnog covid testa Krejčikove. U New Yorku su stigle do prvog mjesta kao četvrte nositeljice.

image

Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova

MATTHEW STOCKMAN Afp

- Nije ovo bio najteži turnir, ali išle smo korak po korak. I Australian Open je bio jako težak za nas – rekla je Krejčikova.

Siniakova je dodala:

- Svaki put smo na terenu pokušale dati najbolje od sebe. Ovaj put smo igrale sjajno. I dok stvari nisu išle kako treba, nastavile smo se boriti. Mislim da je u tome ključ.

Iako su osvojile sve moguće naslove, i dalje imaju velikih ambicija.

- Želimo biti još bolje, želimo popraviti našu igru. Pokušat ćemo osvojiti što više Slamova – najavila je Krejčikova.

image

Alexandra Eala

SARAH STIER Afp

A svoju prvu prvakinju na Grand Slam turnirima dobili su Filipini. Alex Eala (17) je osvojila US Open u konkurenciji juniorki nakon što je u finalu svladala Čehinju Lucie Havlickovu 6:2 i 6:4.

- Borila sam se svim srcem, ne samo za sebe, već i da pomognem budućnosti filipinskog tenisa. Ovo nije samo moja pobjeda, ovo je naša pobjeda – rekla je Eala na filipinskom nakon dodjele trofeja.

Prije ovog trijumfa Eala je bila jedina Filipinka s dva Grand Slam naslova u juniorskoj konkurenciji parova. Na velikoj pobjedi čestitao joj je i filipinski predsjednik Ferdinand Marcos Jr, a oglasio se i novi predsjednik Sportske komisije Filipina Noli Eala, koji je rodbinski povezan s mladom tenisačicom.

‘‘Kakav početak mog predsjedanja. Moja nećakinja dala je zemlji novi razlog da bude ponosna i da slavi. Čudesno!‘‘, napisao je Noli Eala na Twitteru.

Linker
24. travanj 2024 23:15