Alexander Zverev

 MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
IMA NEIZLJEČIVU BOLEST

‘Ako to ne napravim, život mi je u opasnosti!‘ Nijemac ogorčen odlukom organizatora Roland Garrosa

‘Supervizor koji nije znao za ovo uspaničio se i rekao: ‘Ne, ne, ne, ne možete to‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 13:28

Njemački tenisač Alexander Zverev frustriran je činjenicom da mu organizatori Roland Garrosa ne dozvoljavaju da uzima inzulin na terenu za vrijeme meča. Otkrio je Zverev prošle godine da mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 još kada je imao svega tri godine, pa stoga da bi održao razinu šećera u krvi mora redovito koristiti inzulin intravenozno.

Tijekom meča osmine finala protiv Grigora Dimitrova u kojem je na kraju slavio s 3:0 u setovima Zverev je u pauzi između gemova odlučio sam sebi dati injekciju inzulina, na što je reagirao sudac, kao i supervizor, te je zamoljen da to učini izvan terena. Takva odluka zgrozila je Zvereva.

image

Alexander Zverev

SEBASTIEN BERDA Afp

- Rekli su mi da moram napustiti teren. Tijekom mog posljednjeg meča rekli su mi da će se to računati kao odlazak na wc. Tijekom meča imam samo dvije pauze za toalet, a u najboljem meču od pet setova ponekad si moram ubrizgati inzulin četiri ili pet puta. To bi značilo da mi se ne dozvoljava koristiti nešto neophodno za moje zdravlje, moj život, rekao je Zverev.

Supervizor meča je Zverevu rekao da mu samo ovlašteni liječnik smije davati ovakve injekcije, iako mu je Nijemac objašnjavao da on to sam radi cijeli život.

- Supervizor koji nije znao za ovo je ušao u prostoriju, uspaničio se i rekao: ‘Ne, ne, ne, ne možete to. Liječnik vam mora ubrizgati injekciju‘. Rekao sam mu da imam dijabetes od treće godine i da znam što radim, na što mi je rekao da to mora učiniti liječnik. Rekli su mi da izgleda čudno kada to radim na terenu. Ali ako to ne napravim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla, ogorčen je Zverev.

Alexander Zverev inače je osnivač fondacije ‘Servis protiv dijabetesa‘, koja ima za cilj financiranje nabavke inzulina, senzora i ostalog potrebnog materijala za borbu protiv ove bolesti.

Linker
25. travanj 2024 16:51