HENRY NICHOLLS Afp
ODRADIO SVOJ DIO POSLA

Alcaraz ‘bocnuo‘ gledatelje, jedno pitanje ostavilo ga je bez teksta: ‘Mogao bih to i bolje‘

‘Toliko sam sad nervozan zbog ovog govora, zaboravio sam čestitati Novaku i njegovom timu‘
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2024. 18:32

Španjolac Carlos Alcaraz je drugu godinu zaredom osvojio Wimbledon. U finalu je bio bolji od Srbina Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6 (4) za dva sata i 27 minuta. Španjolac nije krio oduševljenje nakon velike pobjede.

- Ostvario sam san osvojivši opet ovaj trofej. S 11 godina sam rekao da mi je san osvojiti Wimbledon, želim nastaviti ovo raditi. Najljepši turnir i najljepši trofej - započeo je Alcaraz pa nastavio:

- Đoković je nevjerojatan borac, znao sam da će probati doći do šanse. Morao sam nakon one tri prokockane meč-lopte ostati jak, bio je težak trenutak, ali sam se trudio biti miran, izvući se iz situacije, doći do tie-breaka i tamo zadržati razinu igre. Drago mi je da sam uspio pronaći rješenja i sretan sam što sam prošao kroz tu situaciju.

Sjajni Španjolac je postao najmlađi igrač u Open eri koji je povezao osvajanje Roland Garrosa i Wimbledona u istoj godini.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

- Vjerovao sam da je to moguće i borio se. Velika je čast biti u društvu igrača koji su to spojili. Ali ne smatram se još šampionom kakvi su oni (pogledao prema Đokoviću), iako se trudim. Gradim svoj put. Velika je čast biti među tim ljudima - oduševljen je bio Španjolac.

Španjolsku nogometnu reprezentaciju večeras čeka finale Europskog prvenstva protiv Engleske. Alcaraz je svoj dio posla odradio, a sada se čekaju nogometaši.

- Euro? Gledat ću ga sa svojim timom. Napravio sam svoj posao, na redu su nogometaši (publici se ovaj dio nije svidio, op. a.). Bit će teška utakmica, nadam se pobjedi - komentirao je Alcaraz finale protiv Engleza.

Alcaraz je za kraj upitan o svojim plesačkim vještinama...

- Mogao bih biti i bolji (smiješak), trudit ću se dati najbolje od sebe. Ali toliko sam sad nervozan zbog ovog govora, zaboravio sam čestitati Novaku i njegovom timu. Napravili ste nevjerojatan posao nakon Roland Garrosa i operacije, nisi znao hoćeš li uopće igrati ovaj turnir, a došao si do finala. Fantastična serija, u dva tjedna se oporaviti i doći do toga da igraš poene i mečeve, imam golemi respekt za tebe i tvoj tim. Sjajan posao - zaključio je nevjerojatni Španjolac.

Linker
08. rujan 2024 00:30