BERTRAND GUAY Afp
ZVEREV GA NAHVALIO

Alcaraz oduševio protivnika: ‘Već sada si osigurao Kuću slavnih, a imaš tek 21 godinu‘

Španjolski tenisač do sada jeosvojio naslov na tri različita Grand Slam turnira
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2024. 23:23

Carlos Alcaraz je osvojio svoj prvi Roland Garros, a treći Grand Slam u karijeri. Do pobjede je 21-godišnji Španjolac došao nakon pravog maratona u pet setova protiv Alexandra Zvereva (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

- Kad sam bio mali dječak trčao sam iz škole da sjednem ispred televizora kako bih gledao ovaj turnir, a sada dižem ovaj trofej ispred svih vas. Osjećam se kao da sam kod kuće - rekao je Alcaraz nakon osvajanja turnira te se zahvalio publici koja ga je bodrila i nosila do naslova.

- Imao sam problema s ozljedom i prije nekoliko tjedana sam imao dosta sumnji oko rezultata na ovom turniru jer nisam previše trenirao na zemlji. Uistinu sam zahvalan cijelom svojem timu, znam da su oni dali sve, dali srce da uspijem biti ovdje - izjavio je Španjolac.

Ovo je bilo prvo finale nakon 20 godina da u njemu nije igrao niti jedan od velikog trojca svjetskog tenisa - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera. Alcaraz je iskoristio priliku i osvojio trofej, a ne bi bilo nezasluženo da je to učinio i Zverev. On je imao 2:1 u setovima, ali nije pričao o svojem porazu nego o Alcarazovoj pobjedi.

- Tri Grand Slam turnira sa samo 21 godinom, to je nevjerojatno. Još si osvojio tri različita turnira, ovo je već sada fenomenalna karijera. Već sada si osigurao Kuću slavnih - biranim se riječima Zverev obratio Alcarazu.

Linker
10. lipanj 2024 06:13