DUBREUIL CORINNE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Dubreuil Corinne/abaca/Abaca Press/Profimedia
TENISKE PROGNOZE

Alcaraz osvaja Australian Open, onda slijedi utrka Đokovića i Nadala! Najhrabrija je prognoza za US Open

Zanimljivu prognozu za tenisku 2023. godinu dao je američki ESPN
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. rujan 2022. 18:27

Carlos Alcaraz osvaja Australian Open, a onda tenis opet čeka paralelni slalom Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Prvi će tradicionalno obraniti prijestolje u Parizu, potonji uzima Wimbledon, što će reći da utrka za najboljeg svih vremena ni približno nije završena.

Odvažna je to predikcija američkog ESPN-a, koji dva mjeseca prije kraja teniske sezone već gleda u kristalnu kuglu. "Puno preuranjene Grand Slam prognoze za 2023.", naslov je teksta u kojem predviđaju kojim bi smjerom mogao krenuti muški i ženski tenis nakon što su Alcaraz i Iga Świątek trijumfirali u New Yorku.

ESPN i od Španjolca i od Poljakinje očekuje nastavak trofejne berbe, ali oboje su limitirali na samo jedan veliki naslov u 2023., "samo zato da bude interesantnije". Alcarazu predviđaju da će u Melbourneu nastaviti tamo gdje je stao u Americi, dok bi Świątek prema istoj prognozi trebala osvojiti Roland Garros.

"Nakon monumentalnog rezultata u New Yorku i munjevitog uspona na prvo mjesto, Alcaraz je prirodan favorit za prvi Grand Slam sezone. Tim više što je pokazao koliko dobar može biti na tvrdoj podlozi. Tijekom dva tjedna demonstrirao je zapanjujući atleticizam i mentalnu snagu i bez problema se nosi s pritiskom. Očekujte još titula, počevši od Down Under u siječnju", pišu.

I drugi će Grand Slam, pitate li ESPN-ove analitičare, otići u ruke Španjolca. Još se ne usude najaviti završetak ere Kralja zemlje, bez obzira na to što će Rafael Nadal u lipnju navršiti 37 godina. "Favorit je dok se ne dokaže suprotno, iako će mu nesumnjivo biti teško", ističu. Wimbledon bi trebao ostati sretno utočište za Novaka Đokovića. Srbin još uvijek ne zna koji će mu biti idući Grand Slam - ta je odluka u rukama australskih vlasti - ali zato je u All England Clubu i dalje favorit broj jedan.

"Čovjek naprosto voli travu na Centralnom terenu, i trava voli njega. Ako postoji jedna velika titula koju će osvojiti u 2023., to je Wimbledon", uvjerena je autorica D‘Arcy Maine.

Najhrabrija je ipak prognoza da će Frances Tiafoe uzeti US Open, na kojem je ove godine dogurao do polufinala. "Mogli bismo ga uvjetno označiti kao čovjeka koji će prekinuti 20-godišnju sušu među američkim tenisačima u New Yorku", stoji u objašnjenju. Kod tenisačica, osim Świątek, za velike naslove u idućoj godini favoritkinje su Coco Gauff (Australian Open), Ons Jabeur (Wimbledon) i Simona Halep (US Open).

Linker
20. travanj 2024 06:53