MARTIN KEEP Afp
AUSTRALIAN OPEN

Alcaraz pobjedom protiv Gasqueta otvorio nastup u Melbourneu, Zverev slavio protiv sunarodnjka Koepfera

Alcaraz u Melbourneu nikada nije prošao dalje od trećeg kola, a dosad je osvojio dva Grand Slama
Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2024. 13:44

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz, drugi igrač na svijetu i drugi nositelj Grand Slam turnira Australian Open, pobjedom je otvorio nastup u Melbourneu, pobijedio je Francuza Richarda Gasqueta 7-6(5), 6-1, 6-2.

Jedan set je Alcaraz hvatao pravi ritam te je nakon dobivenog tie-breaka prvog seta imao otvoreni put prema drugom kolu. Gasquet je vodio u prvoj dionici 6-5 i nakon toga je 20-godišnji Španjolac osvojio 14 od idućih 16 gemova.

Alcaraz u Melbourneu nikada u karijeri nije prošao dalje od trećeg kola, a dosad je osvojio dva Grand Slam naslova. Najbolji je bio 2022. godine na US Openu te prošle godine u Wimbledonu.

Već sada legendarni 37-godišnji francuski tenisač Richard Gasquet je trenutačno 76. na ATP ljestvici. U karijeri je bio Top 10 tenisač, a na Grand Slam turnirima je dva puta igrao polufinale Wimbledona te jednom polufinale US Opena.


Njemački tenisač Alexander Zverev, šesti nositelj Grand Slam turnira Australian Open, pobijedio je sunarodnjaka Dominika Koepfera na startu turnira u Melbourneu.

Zverev je kroz karijeru imao česte teške mečeve na Grand Slam turnirima, nerijetko je i gubio u dvobojima gdje je bio veliki favorit, a i ovaj put je loše startao jer je izgubio prvi set. No, uspio se trgnuti u nastavku meča i slaviti 4-6, 6-3, 7-6(3), 6-3.

Velika borba trajala je između domaćeg igrača Thanasija Kokkinakisa i Austrijanca Sebastiana Ofnera. Uz oduševljenje domaćih navijača nakon četiri sata i 20 minuta Kokkinakis je prošao dalje pobjedom 7-6(1), 2-6, 6-7(4), 6-1, 7-6(8). Idući suparnik Australca bit će Grigor Dimitrov.

Britanka Emma Raducanu je ostvarila prvu pobjedu na Grand Slam turnirima nakon Wimbledona 2022. godine, svladala je Amerikanku Shelby Rogers 6-3, 6-2. Težak uvod u turnir imala je Kazahstanka Jelena Ribakina, treća nositeljica i finalistica Australian Opena od prošle godine. Očekivano je zahtjevna suparnica bila Čehinja Karolina Pliškova, a Ribakina je pobijedila 7-6(6), 6-4.

Linker
01. svibanj 2024 09:30