BEN STANSALL Afp
NADOKNADIO ZAOSTATAK

Amerikanac izbacio četvrtog igrača svijeta nakon velikog preokreta i plasirao se u četvrtfinale Wimbledona

Fritza u njegovom prvom wimbledonskom četvrtfinalu čeka Talijan Lorenzo Musetti
Piše: HinaObjavljeno: 08. srpanj 2024. 20:37

Treći put u karijeri 26-godišnji američki tenisač Taylor Fritz (ATP - 12.) nadoknadio je zaostatak od dva seta i s 4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3), 6-3 svladao četvrtog tenisača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva za plasman u četvrtfinale Wimbledona.

Tako je osmina finala za Nijemca ostala čarobna granica u All England Clubu, preko koje još nije uspio proći i naći se među onima koji će nastaviti borbu za naslov.

Samo ga je jedan set dijelio od toga, a na njegovoj je strani bila i tradicija u dvobojima s Fritzom. Naime, u dosadašnjih osam dvoboja Zverev je ostvario pet pobjeda i slavio u jedina njihova dva susreta na Grand Slam turnirima, a oba su se dogodila baš u Wimbledonu - 2018. u drugom kolu, a 2021. u trećem.

Fritza u njegovom prvom wimbledonskom četvrtfinalu čeka Talijan Lorenzo Musetti (ATP - 25.) koji je pobijedio Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda (ATP - 58.) s 4-6, 6-3, 6-3, 6-2 i tako se po prvi put u karijeri našao među osmoricom najboljih na jednom Grand Slam turniru.

U četvrtfinalu je i Australac Alex De Minaur koji je svladao Francuza Arthura Filsa sa 6-2, 6-4, 4-6, 6-3, a čeka boljeg iz dvoboja između sedmerostrukog wimbledonskog pobjednika Novaka Đokovića i Danca Holgera Runea.

Svoj niz uvjerljivih pobjeda na ovogodišnjem Wimbledonu u ponedjeljak je nastavila Jelena Ostapenko (WTA - 14.). Bivša pobjednica Roland Garrosa je Kazahstanki Juliji Putincevoj (WTA - 35.), koja je u trećem kolu izbacila najbolji igračicu svijeta Igu Šwiatek, prepustila samo pet gemova (6-2, 6-3) i svladala ju za 68 minuta, što joj je bio drugi najduži meč. Minutu duže je u prvom kolu izdržala na terenu Ajla Tomljanović koja je osvojila dva gema manje.

Na putu do svog trećeg četvrtfinala u Wimbledonu 27-godišnja Latvijka je u četiri meča izgubila 15 gemova i na terenu provela svega četiri sata i 15 minuta.

Sljedeća suparnica će joj biti pobjednica susreta Amerikanke Danielle Collins i Čehinje Barbore Krejčikove.

Prije Ostapenko su se u četvrtfinale u gornjem dijelu ždrijeba plasirale Ukrajinka Elina Svitolina i wimbledonska pobjednica iz 2022. Kazahstanka Jelena Ribakina.

Linker
30. kolovoz 2024 22:16