Antonia Ružić

 Vladimir Dugandžić/Cropix
VELIKA PRILIKA

Antonia Ružić propustila meč-loptu i ispala na startu kvalifikacija Roland Garrosa

Međimurka je pružila velik otpor Čehinji Brendi Fruhvirtovoj, jednoj od najvećih nada ženskog tenisa
Piše: HinaObjavljeno: 23. svibanj 2023. 14:31

Antonia Ružić (20) nije se uspjela plasirati u 2. kolo kvalifikacija Roland Garrosa, uspješnija od nje bila je Čehinja Brenda Fruhvirtova sa 3:6, 6:2, 7:6(10).

Nakon osvojenog prvog seta uslijedio je pad u igri Ružić u drugom koji se nastavio sve do vodstva Fruhvirtove od 4:1 u trećem setu. Tada je uslijedio povratak naše igračice koja je čak i povela sa 6:5 te imala servis za pobjedu. Ipak, nije uspjela okončati susret tada pa se ušlo u produženi "tie-break" u kojem je Ružić bila u stalnoj prednosti do 7:6.

Potom niti jedna igračica nije mogla osvojiti poen na svom početnom udarcu, Fruhvirtova je s dva "mini-breaka" povela 8:7, Ružić je uzvratila te kod vodstva 9:8 imala i meč-loptu uz servis. No potom je opet izgubila oba svoja servisa pa je Fruhvirtova stigla do meč-lopte uz servis koju nije iskoristila. Kod rezultata 10:10 Čehinja je ipak osvojila poen na svom servisu i kod prednosti 11:10 iskoristila drugu meč-loptu, ovoga puta na servis Ružić.

Još u ponedjeljak iz kvalifikacija je ispala i Tara Würth, dok će kasnije u utorak svoje dvoboje 1. kola još igrati Petra Marčinko protiv Kanađanke Katherine Sebov i Ana Konjuh protiv Belgijanke Yanine Wickmayer.

Linker
25. travanj 2024 03:53