Ricky Hijikata i Jason Kubler

 DOVGAN/UK SPORTS PICS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Dovgan/uk Sports Pics/sipa Press/profimedia
A PRVI PUT IGRAJU ZAJEDNO

Apsolutna senzacija, finale kakvo nitko nije očekivao: ‘Pokušavam shvatiti, ne mogu vjerovati što se događa!‘

Mogli bi i ponoviti lanjsku australsku bajku, kada su domaći dečki s pozivnicom osvojili Australian Open
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 22:21

Hugo Nys i Jan Zielinski protiv Rinkyja Hijikate i Jasona Kublera. To je finale muških parova na Australian Openu. Da je netko prije turnira išao gađati takav sastav finala, ne bi valjda pogodio ni iz "milijun" pokušaja.

Sva četvorica zajedno na ATP Touru imaju šest osvojenih turnira i svi su u vlasništvu monegaško-poljskog tandema, Nysa (4) i Zielinskog (2), od čega imaju "čak" i jedan zajednički, iz Metza od prošle godine.

No, priča turnira su Hijikata i Kubler, obojica inače Australci, koji su na putu do finala pobijedili tri para koji su bili nositelji, a među njima i trenutačno prvi par svijeta, Koolhofa i Skupskog. Štoviše, demolirali su ih sa 6:3, 6:1. Prije njih izbacili su šeste nositelje, Glasspoola i Heliovaaru, u međuvremenu spasili meč-loptu protiv Brkića (BiH) i Escobara (Ekvador) u 3. kolu, pa u polufinalu eliminirali osme nositelje, Granollersa i Zeballosa.

Treba li reći da Rinky i Jason prvi puta igraju parove zajedno? I da su u turnir ušli s pozivnicom? Da su 169. i 277. na pojedinačnoj, odnosno ATP listi parova (Hijikata) te 84. i 163. (Kubler)?

A sada bi, eto, mogli osvojiti Grand Slam titulu.

- Tko bi rekao? - upitao je i sretni Kubler.

- Pokušavam sve shvatiti jer ne mogu vjerovati što se događa - dodao je Hijikata.

Mogli bi i ponoviti lanjsku australsku bajku, kada su domaći dečki Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis postali prvi par koji je s pozivnicom osvojio Australian Open. Zasad su šesti sveaustralski par koji je stigao do finala.

S druge strane, Nys (40. na ATP listi igrača parova) i Zielinski (36.) ipak imaju nekakav pedigre u parovima, a u Melbourneu su si otvorili ždrijeb pobjedom u 3. kolu nad drugim nositeljima Ramom i Salisburyjem, pri čemu su i oni spašavali meč-loptu.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
20. travanj 2024 05:12