AL BELLO Getty Images Via Afp
US OPEN

Argentinac ponovno koban za Ćorića, oprostila se i Vekić, a težak poraz doživjela je nekoć najbolja na svijetu

Najbolji hrvatski tenisač i tenisačica zaustavljeni su u prvom kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone
Piše: SN, HinaObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 06:24

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od posljednjeg Grand Slama sezone US Opena već u prvom kolu nakon poraza od Argentinca Sebastiana Baeza s 5-7, 5-7, 1-6.

Nakon prošlotjedne pobjede u polufinalu ATP turnira u Winston-Salemu, 22-godišnji Argentinac Sebastian Baez nadjačao je Bornu Ćoriću i u prvom kolu US Opena, 22-godišnji Argentinac slavio je nakon tri seta sa 7-5, 7-5, 6-1.

Borna je svoju priliku u ovom meču propustio u prvom setu u kojem je imao četiri break lopte, ali ih nije iskoristio.

Ćorić, koji je bio postavljen za 27. nositelja, je već u prvom gemu imao dvije break lopte, no mladi Argentinac se izvukao osvojivši početi gem. U nastavku prvog seta nije bilo break lopti sve do jedanaeste igre kada je Ćorić imao još dvije lopte za obrat, no obje je propustio. Nažalost, u idućem gemu Baez je iskoristio break loptu za 7-5 i osvajanje seta.

U drugom setu 22-godišnji Baez je poveo 3-0, imao je 4-1 i 5-2, ali se Borna vratio izjednačivši na 5-5. Argentinac potom osvaja gem za 6-5, te radi novi break za 7-5 i 2-0 u setovima.

Treći set je bio "jednosmjerna ulica". Mladi "Gaučo" je poveo 3-0, Borna je smanjio na 3-1, da bi Baez nanizao još tri gema za konačnih 6-1.

Za hrvatskog reprezentativca ovo je bio deveti nastup u glavnom ždrijebu u Flushing Meadowsu, gdje je 2020. plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Od turnira se oprostila i Donna Vekić

Donna Vekić zaustavljena je u prvom kolu US Opena, a uspješnija od najbolje hrvatske tenisačice (22.) bila je predstavnica SAD-a Sachia Vickery (204.) koja je kroz kvalifikacije izborila nastup u glavnom dijelu turnira.

Vekić je uspješno otvorila ovaj susret i povela osvajanjem prvoga seta, ali Vickery je ugrabila iduća dva i odnijela veliku pobjedu. Konačan rezultat bio je 2-6, 7-5, 6-2 za američku predstavnicu.

Ovo je za Donnu treće uzastopno ispadanje u prvom kolu US Opena te joj kao najbolji rezultat na ovom turniru i dalje ostaje onaj iz 2019. godine kada je stigla do četvrtfinala. Spomenimo i da će Vickery u 2. kolu igrati protiv belgijske predstavnice Greet Minnen koja je s US Opena izbacila Venus Williams. Nekoć najbolja tenisačica svijeta poražena je sa 6-1, 6-1 što joj je najteži poraz na ovom turniru.

Carlos Alcaraz izborio je drugo kolo nakon što mu je u drugom setu meč predao Nijemac Dominik Koepfer. Španjolski tenisač u tim je trenucima imao vodstvo od 6:2, 3:2, a u drugom ga kolu čeka Lloyd Harris iz Južnoafričke Republike. Prvu prepreku na US Openu u noći s utorka na srijedu preskočio je i Jannik Sinner koji je sa 6:3, 6:1, 6:1 porazio Yannicka Hanfmanna. 22-godišnjeg Talijana u drugom kolu čeka sunarodnjak Lorenzo Sonego.

Linker
29. travanj 2024 17:23