Novak Đoković

 Paul Crock/AFP
SKANDAL U MELBOURNEU

Australian Open službeno upozorio Đokovića, otac Srđan je snimljen kako govori ‘Živjela Rusija‘

Neprimjerene zastave i proruske poruke nisu baš najbolje sjele organizatorima u Melbourneu
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2023. 09:37

Pobjeda Novaka Đokovića nad Andrejem Rubljovim u četvrtfinalu Australian Opena (6:1, 6:2, 6:4) ostala je u sjeni incidenta kojeg su napravili pojedini srpski navijači u čijem je društvu bio i Novakov otac Srđan.

On je, naime, viđen kako pozira u društvu navijača koji je slao proruske poruke u rukama držeći razvijenu rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina. Bilo je još navijača koji su imali proruske simbole, jedan je imao majicu sa znakom "Z", koji simbolizira rusku invaziju na Ukrajinu, a svi oni su izbačeni s tribina.

O cijelom incidentu brzo se oglasio i službeni Australian Open.

"Manja skupina ljudi je nakon meča u srijedu navečer isticala neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni s tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko surađivati sa sigurnosnim službama oko provođenja ove odluke", stoji u priopćenju Australian Opena.

image

Srđan i Dijana, roditelji Novaka Đokovića

DAVID GRAY Afp

Britanski Express donosi kako su četiri navijača udaljena s tribina, a na jednom Youtube kanalu se vidi i snimka na kojoj Srđan Đoković, prema pisanju očevidaca, kaže "Živjela Rusija".

U međuvremenu su počele stizati i reakcije. Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, bivši pobjednik Umaga koji trenutačno brani svoju domovinu, vrlo je žestoko prokomentirao ispad navijača s proruskim porukama.

"Ovog će lika doživotno izbaciti, barem sa svih turnira u Australiji, zar ne?", napisao je na Twitteru.

>> SPORNI VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<

Linker
18. ožujak 2023 17:32