Dominic Thiem

 Matthieu Mirville/dppi/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia
TUŽAN OPROŠTAJ

Bivši finalist Roland Garrosa ispao u kvalifikacijama. Sramotan potez organizatora ostat će zapamćen

U svojoj zadnjoj sezoni karijere, Dominic Thiem nije dobio ni pozivnicu za glavni turnir
Piše: HinaObjavljeno: 22. svibanj 2024. 18:43

Austrijski tenisač Dominic Thiem ipak neće igrati u glavnom turniru ovogodišnjeg Roland Garrosa nakon što ga je u drugom kolu kvalifikacija pobijedio Finac Otto Virtanen sa 6:2, 7:5.

Ranije ove godine Thiem je najavio kako će se krajem 2024. definitivno povući u tenisku mirovinu pa je ovog svibnja po posljednji put igrao na pariškoj zemlji s koje pamti čak dva finalna meča, 2018. i 2019. godine. Uz to je 30-godišnji Austrijanac igrao finale Australian Opena 2020. godine, a kao najveći uspjeh pamti osvajanje US Opena 2020. kada je u finalu svladao Alexandera Zvereva.

Organizatori Roland Garrosa nisu dodijelili Thiemu pozivnicu za glavni turnir, što je naišlo na velike kritike teniske javnosti, pa će Austrijanac, neprimjereno, pamtiti posljednji nastup na ovom Grand Slamu po kvalifikacijama. U javnim nastupima Thiem nije nikome zamjerio što je bio primoran igrati kvalifikacije ne bi li došao do glavnog turnira.

- Hvala svima vama koji ste me došli gledati i bodriti. Igrao sam kvalifikacije, ali igrao sam na Suzanne Lenglen terenu uz veliku vašu podršku. Za ovaj teren me vežu jako lijepa sjećanja, imam posebnu vezu s ovim turnirom i te ću uspomene vječno pamtiti - govorio je Thiem nakon poraza od Virtanena uz stalne ovacije koje je dobivao s tribina.

Tijekom karijere Thiem je ukupno osvojio 17 ATP turnira, a najbolji plasman mu je treće mjesto na ATP ljestvici. Kobna za njega bila je ozljeda ligamenata zgloba 2021. godine nakon čega se više nikada nije vratio na razinu kada su ga mnogi smatrali glavnim nasljednikom Nadala, Federera i Đokovića.

Linker
22. svibanj 2024 18:43