AFP
NOVAK U PROBLEMU

Bivši trener razotkrio teško Đokovićevo stanje: ‘Tužan je, povukao se u sebe poslije diskvalifikacije!‘

Prvi tenisač svijeta nije tako lako zaboravio nedavne događaje u New Yorku
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2020. 12:27

Situacija oko izbacivanja prvog tenisača svijeta s US Opena polako se stišava, iako je neizbježna tema u teniskim krugovima, analizama, specijaliziranim emisijama.

Jedan od onih koji najbolje poznaju Novaka Đokovića je i Radek Štepanek, bivši Top 10 tenisač, ali i nekadašnji trener srpskog tenisača. Surađivali su oko godinu dana na Touru.

"Vrlo je tužan duboko u sebi i jako je potresen. Novak pati jer je to učinio bez namjere i ta činjenica samo pojačava bol", rekao je Čeh za CNN.

"Teško mu je jer znamo koliko je gladan za trofejima i ima želju postati tenisač s najviše osvojenih Grand Slam turnira. Svi smo znali da mu je ovaj US Open na dohvat ruke i sigurno je da ga sve te okolnosti čini još tužnijim", komentirao je Radek za uglednu američku TV kuću.

image
AFP

Bivši profesionalac misli da su sve ove stvari i opteretile Novaka.

"Očito je veliki pritisak na njemu i s vremeom su ga te kritike nadvladale. Teško mu je. Trudi se biti najbolji. Do kraja karijere možda i bude najveći svih vremena. Ali svi smo ljudska bića. I imamo pravo na grešku", zaključio je Štepanek.

Jedan srpski medij (Kurir) analizirao je opremu koju koristi osoblje US Opena i zaključili su da su ove godine odlučili u istu odjevnu kombinaciju, odnosno u iste boje, obući linijske suce i skupljače loptica. I čini se, prema toj analizi, da je to bila pogrešna odluka, jer evidentno je, prema načinu bacanja loptice u tom djeliću sekunde, da je Novak mislio da je na liniji sa - skupljačem loptica.

"To je isto jedna stvar koju nisu uzeli u obzir", zaključuje medij iz susjedstva.

Novak se u međuvremenu okreće Rimu, tamo bi trebao početi s pripremama za Roland Garros koji je na rasporedu krajem rujna.

Linker
03. svibanj 2024 18:42