Novak Đoković

 WILLIAM WEST Afp
PIŠE L‘EQUIPE

‘Bomba‘ iz Francuske: Sprema se novi udarac karijere za Novaka Đokovića, ima samo jedan izlaz!?

Sada je službeno - ATP je objavio pravila za Roland Garros. Čeka li Novaka nova pravna bitka?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2022. 16:46

Najavljivalo se to proteklih dana, a sada je dobilo i službenu potvrdu. Samo tenisači koji su se cijepili, i to s najmanje dvije doze cjepiva protiv koronavirusa moći će igrati na drugom Grand Slam turniru sezone, u Roland Garrosu. Saznali su to svi igrači danas, nakon što im je Udruženje teniskih igrača (ATP) poslalo cirkularno pismo u čijem je naslovu stajalo: VAŽNO: Zahtjev za cijepljenjem u Francuskoj.

To znači dakle, da primjerice, prvi tenisač svijeta Novak Đoković neće moći nastupiti ni u Parizu, a odluka dolazi samo nekoliko dana nakon završetka sage u Australiji gdje su mu lokalne vlasti ukinule vizu. Naravno, ako u međuvremenu ne primi obje doze cjepiva...

Samo cijepljeni tenisači dakle, moći će sudjelovati na French Openu. Potaknuo je to Francuski teniski savez koji je ATP obavijestio da će uskoro biti usvojen zakonski akt kojim će se zabraniti sudjelovanje necijepljenim sportašima sudjelovanje na bilo kojem sportskom događaju u Francuskoj. Sva nova pravila na snagu stupaju od ponedjeljka, kada će krenuti ATP-ov Challenger u Quimperu.

Najvažnija stvar je - čak niti oni sportaši koji su preboljeli koronavirus neće moći ući u Francusku, sve i da imaju antitijela. Uvjet takvim slučajevima bit će - barem jedna doza cjepiva. No, taj dio stvorenog zakonskog akta još je uvijek "na stolu", pa su moguće modifikacije.

- Zasad je nejasno hoće li igračima koji su se oporavili od virusa biti dopušteno igrati, ako su primili barem jednu dozu cjepiva - navodi se u mailu koji je ATP poslao igračima.

Igrači moraju biti cijepljeni ili imati certifikat koji potvrđuje da se iz medicinskih razloga ne smiju cijepiti.

Linker
19. travanj 2024 11:43