Borna Ćorić

 WILLIAM WEST Afp
MUKE ZA HRVATA

Borna Ćorić otkazao Wimbledon! Vratio se stari problem koji će ga opet udaljiti s terena

Ćorić je trebao igrati protiv Diega Schwartzmanna u 1. kolu, ali to ipak neće moći.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2022. 23:34

Kasno u noći subote stigla je vijest da Borna Ćorić neće nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu. Hrvatski tenisač povukao se zbog ozljede ramena, kako su to priopćili organizatori u All England Clubu. Mjesto u glavnom ždrijebu trećeg ovosezonskog Grand Slam turnira preuzet će tzv. "lucky loser", jedan od onih tenisača koji se ne uspiju probiti do glavnog ždrijeba preko kvalifikacija.

Ćorić je, podsjetimo, u 1. kolu trebao igrati protiv Diega Schwartzmanna, Argentinca i 12. nositelja na turniru, no to zbog ozljede ramena koje ga već dugo muči, ipak neće moći. Borna je dakle, već operirao svoje desno rame u ožujku prošle godine, a samo nekoliko tjedana nakon što se vratio na teren pojavili su se stari problemi. Ćorić je mjesto u ždrijebu imao preko zaštićenog renkinga.

Notirajmo, gotovo istovremeno kad i Ćorićevo otkazivanje, pojavilo se i ono američke tenisačice Madison Keys, nju će pak u glavnom ždrijebu zamijeniti sunarodnjakinja Coco Vandeweghe, koja se ranije nije uspjela u ždrijeb ubaciti kroz kvalifikacije.

Linker
26. travanj 2024 15:45